Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Aragonès no pressionarà Sánchez durant la reunió del Cercle d’Economia: “No es tracta de fer una foto”

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha dit que no té previst reunir-se avui amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb qui coincidirà a la cloenda de les jornades del Cercle d’Economia. “No es tracta de fer una fotografia o una trobada fugaç de 5 minuts. La qüestió és suficientment greu per donar explicacions privadament i públicament”, ha argumentat en una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’. I ha afegit que està sobre la teulada de Sánchez posar dia i hora a la trobada. Pel que fa al suport d’ERC a la legislatura espanyola, Aragonès ha avisat que “el que està passant allunya les possibilitats d’estabilitat de la legislatura espanyola”.

Aragonès ha assegurat que no abandonarà “mai” la taula de diàleg. “Si algú es pensa que abandonarem el procés de negociació, que esperi assegut”, ha afegit. Però també ha avisat que per poder avançar en el diàleg és “imprescindible” que el govern espanyol “restauri” les condicions mínimes de confiança. Si no, segons Aragonès, la taula de diàleg pot quedar “bloquejada”.

Publicitat

Després que la Moncloa s’hagi desmarcat de l’espionatge que ha admès la directora del CNI, entre ells, contra el llavors vicepresident Pere Aragonès, el president ha defensat que en aquest cas també s’han d’assumir responsabilitats. En aquest sentit, ha argumentat que “en cap lloc del món els serveis d’intel·ligència actuen a la seva sense supervisió política”.

“No poden dir que ningú sap que fa el CNI. El CNI treballa per subministrar informació al govern. És inversemblant que hi pugui haver un centre d’intel·ligència que actua al marge del govern del qual depèn”, ha dit en una entrevista a ‘Rac 1’ per després afegir que si és així s’han d’assumir responsabilitats per tenir “espies incontrolats”.

Et pot interessar  Illa crida els socialistes a la "resistència" i a "dir no a la política que deshumanitza l'adversari"

Segons Aragonès, cada dia que passa la gestió del govern de Sánchez sobre el ‘Catalangate’ “va a pitjor” i ha afegit que l’executiu espanyol ha trencat la confiança amb el Govern que ara està “a zero”. I ha tornat a apuntar cap a la ministra de Defensa, Margarita Robles, a qui veu “incapacitada” per gestionar el cas d’espionatge. Per aquets motiu, ha insistit en demanar-li que “assumeixi responsabilitats”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut