Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Aragonès nega les acusacions de Turull i replica que és Junts qui va demanar eleccions

Demana a Junts "que s'aclareixin" mentre lamenta la "irresponsabilitat" d'haver votat en contra dels comptes

|

- Publicitat -

Pere Aragonès ha replicat al secretari general de Junts, Jordi Turull, que és la seva formació la que va “retardar” l’aprovació de la llei d’amnistia per afegir-hi uns “retocs” que, al seu parer, no operen cap canvi substancial a la norma. En entrevista a TV3 el president de la Generalitat ha sortit així al pas de les acusacions de “sectarisme” i de “càlcul electoral” que el juntaire ha fet al cap de l’executiu català a l’entorn de la data triada, que genera dubtes sobre si Carles Puigdemont es podrà presentar com a candidat. Aragonès també ha recordat que el cap del grup parlamentari de Junts, Albert Batet, li ha demanat al matí que convoqués eleccions. Per això ha demanat al partit de Turull “que s’aclareixin”.

El cap del Govern ha tornat a lamentar la “irresponsabilitat” dels grups que han votat en contra dels comptes públics, i ha explicat que en les negociacions el Govern ha intentat “congeniar” les visions “antagòniques” de PSC i comuns a l’entorn d’un projecte, el Hard Rock, que en canvi “no els impedeix governar junts a Espanya”.

Publicitat

També ha reiterat que els pressupostos contenien una partida de mil milions d’euros per lluitar contra la sequera i un augment del 10% en el pressupost per a Educació, el departament “que més creixia”. Per això, ha opinat que els grups que han votat en contra de l’esborrany de comptes públics han de donar “explicacions” a la societat civil sobre el perquè de la seva postura.

Segons fonts de la Presidència, Aragonès va parlar amb la líder de Sumar, Yolanda Díaz, dimarts al vespre com a últim intent per salvar els pressupostos. La conversa va ser a iniciativa de Díaz i la vicepresidenta segona li va dir que la decisió depenia dels comuns. De fet, Aragonès ja veia des la setmana passada que era molt probable que es tombessin els pressupostos i ho va veure confirmat diumenge en l’acte polític que els comuns van celebrar a Barcelona.

Et pot interessar  Aragonès proposa celebrar un referèndum via l'article 92 de la Constitució espanyola

Finalment, el president de la Generalitat ha assegurat que la votació de la llei d’amnistia, aquest dijous al Congrés dels Diputats, “no perilla de cap de les maneres” malgrat el nou escenari que s’ha obert a Catalunya amb la convocatòria avançada d’eleccions.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut