Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Aragonès: “Més que mai hi ha la necessitat de l’amnistia i l’autodeterminació”

|

- Publicitat -

El vicepresident el funcions, Pere Aragonès, ha lamentat aquest dimecres que la Fiscalia s’hagi querellat contra el president del Parlament, Roger Torrent, i tres membres independentistes més de la Mesa de la cambra per haver permès el debat i votació de propostes de resolució sobre l’autodeterminació i la monarquia espanyola. Per a Aragonès, la querella “referma” el Govern en la seva tesi que “més que mai hi ha la necessitat d’abordar una llei d’amnistia i l’exercici del dret a l’autodeterminació” a Catalunya. De la mateixa, ha cridat a “resoldre políticament el conflicte polític” i no optar per la via judicial.

Aragonès ha fet aquestes declaracions a l’inici de la seva compareixença davant la Diputació Permanent del Parlament, prevista per a parlar de les manifestacions i els aldarulls apareguts després de l’empresonament del raper Pablo Hasel. Més enllà del motiu de la seva intervenció, ha considerat que calia deixar clar, en primera instància, que “les querelles judicials contra el compromís democràtic no aturaran la voluntat d’un país, no s’aturà a cop de querella, i no resolen el conflicte polític”. Per últim, el vicepresident en funcions ha volgut “expressar tota la solidaritat i suport del Govern” amb els membres de la Mesa querellats, tot lamentant que siguin “perseguits per permetre debats parlamentaris”.

Et pot interessar  Aragonès acusa el PSC de tenir un "discurs derrotista" i a Junts de "només parlar d'ells mateixos" i de Puigdemont
Publicitat

Opinió

Minut a Minut