Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

Aragonès insta l’independentisme a posar-se d’acord “sense imposicions” per evitar un pacte com el de Barcelona al Parlament

"Si no ho han fet ara és perquè no han pogut, i per això ens hem d'entendre", ha remarcat el president

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, demana als partits independentistes que treballin per posar-se d’acord” per tal d’impedir que els grups unionistes repeteixin al Parlament la jugada feta a l’Ajuntament de Barcelona contra Xavier Trias i Ernest Maragall. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Aragonès ha criticat l’acord que els comuns, el PSC i el PP van assolir al consistori barceloní per investir alcalde a Jaume Collboni, tot assenyalant que no té “cap dubte” que “si els números donen” després de les eleccions catalanes la mateixa situació es repetirà al Parlament.

“Si no ho han fet ara és perquè no han pogut, i per això ens hem d’entendre”, ha remarcat el president, que ha assenyalat que els comuns, el PSC i el PP, els quals a parer seu “no tenen res en comú“, van “unir-se per frenar” l’independentisme després d’haver-se “esbatussat” durant la campanya de les eleccions municipals. Aragonès també ha retret als tres partits que mentre que a la capital catalana hi va haver entesa, de cara al 23-J “diran que cal parar-se entre ells”. “Però aquí s’han posat una catifa vermella“, s’ha queixat. A més, ha afirmat que Barcelona és “molt important” i ha afegit que “moltes vegades els poders de l’Estat ho tenen més clar que l’independentisme”.

Publicitat

Davant aquest panorama, el president de la Generalitat defensa que cal “traçar un mínim compartit”, tot subratllant que “qui defensa l’actual model de l’Estat ja el té”. En ser preguntat per una eventual investidura de Pedro Sánchez després del 23-J, Aragonès ha dit que el que caldria és posar-hi un preu “conjuntament” des de l’independentisme i ha insistit en què cal trobar “un mínim compartit” i “deixar la dinàmica de competència entre independentistes i passar-la a la cooperació”.

Et pot interessar  Aragonès alerta que sense un sistema singular "s'està tocant sostre" en la protecció social
Publicitat

Opinió

Minut a Minut