Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Aragonès i Colau s’absenten de la recepció al rei Felip VI en la seva arribada a la Reunió del Cercle d’Economia

|

- Publicitat -

El president del Govern, Pere Aragonès, ha saludat el Rei Felip VI a l’entrada de l’Hotel W. Barcelona, on se celebra la Reunió Anual del Cercle d’Economia. El cap de l’executiu català s’ha acostat a conversar breument amb el president de Corea del Sud, Moon Jae-In que estava acompanyat de Felip VI, a qui ha saludat “fredament” segons fonts del Govern. Després d’una conversa breu amb el mandatari sud-coreà, en la qual ha agraït la visita i ha desitjat que la bona relació inversora amb el país asiàtic continuï, el monarca ha proposat fer-se una foto conjunta, on també s’ha inclòs l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Aragonès ha sigut l’encarregat d’inaugurar les jornades econòmiques i el Rei de presidir el sopar del primer dia. D’altra banda, el cap de l’executiu no ha participat de la recepció del monarca a l’arribada, en la qual hi havia el president del Cercle, Javier Faus i la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera.

Aquesta trobada ve precedida de la polèmica sobre qui seria el representant del Govern al sopar inaugural de les jornades econòmiques, després que Aragonès declinés l’assistència i la delegués en el vicepresident, Jordi Puigneró, i que aquest comuniqués més tard que tampoc hi anirà. Finalment, va ser la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, qui va accedir a representar la Generalitat en aquest acte.

Publicitat

Les conferències econòmiques no acostumen a comptar amb presència monàrquica, a excepció del cinquantè aniversari, al qual va assistir el rei emèrit. A banda d’assistir, el monarca dirigirà unes paraules als polítics i empresaris entre els quals no hi haurà ni el president del Govern ni tampoc el vicepresident.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut