Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

Aragonès fa una crida a obtenir la “força” necessària el 12-M perquè la Moncloa digui ‘sí’ al referèndum

Es posa "a disposició" de tots els partits que comparteixen l'objectiu del referèndum per defensar-lo "conjuntament" a Madrid

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat i candidat d’ERC a les eleccions, Pere Aragonès, ha fet una crida aquest dimarts a concentrar els suports necessaris en ERC el 12-M, i utilitzar aquesta força per forçar la Moncloa a negociar un referèndum acordat i pactat. Tot i que la seva proposta d’un referèndum a l'”escocesa” a través de l’article 92 de la Constitució va ser frontalment rebutjada per la Moncloa i el PSOE, Aragonès ha recordat que els socialistes també es negaven a aprovar una llei d’amnistia, la qual ara per ara està en tràmits per aprovar-se.

“Convertirem els ‘nos’ del govern espanyol en ‘sís’, si tenim la força a Catalunya per fer-ho possible” ha expressat Aragonès, tot insistint que, torna a ser investit president, voldrà defensar el referèndum conjuntament amb els partits que han apostat en algun moment pel dret a decidir (com el PSC), i els qui ho fan ara (Junts, CUP i comuns).

Publicitat

El candidat dels republicans ha aprofitat també per referir-se a les afirmacions de Junts que asseguraven que negociar amb l’Estat era “trair el país”; Aragonès els ha retret que a dia d’avui estan negociant amb el govern espanyol des del Congrés dels Diputats, tal com fa ERC. “Quan han tingut l’oportunitat de tenir un paper en la negociació, han canviat el criteri”. Sigui com sigui, Aragonès ha celebrat que Junts també s’hagi apuntat a la via de la negociació que ja abans defensava ERC. 

Així, Aragonès s’ha posat “a disposició” de tots els partits que comparteixen l’objectiu del referèndum per defensar-lo “conjuntament” a Madrid, després de les eleccions al Parlament del 12 de maig. “Hem de treballar plegats davant d’aquesta oportunitat, tots hem defensat posicions compatibles”, ha argumentat.

Et pot interessar  La CUP defensarà "una nova economia catalana" que ajudi a avançar cap a la independència a la campanya del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut