Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

Aragonès exposa les accions de futur del Govern insistint en la “llibertat que ens donaria la independència”

Destaca que, malgrat haver estat governant en minoria tota la legislatura, el seu executiu està "tirant endavant els grans projectes de país"

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, lidera aquest dimarts, 26 de setembre, el debat de política general del Parlament de Catalunya, amb un discurs sense límit de temps i estructurat en tres blocs. Després de donar el tret d’inici de la sessió plenària instant el candidat socialista a la presidència espanyola, Pedro Sánchez, a pactar un referèndum abans del 2027 si vol que els republicans donin suport a la seva candidatura. Un cop exposada la idea de país que té el republicà, el cap de l’executiu ha procedit fent una síntesi de l’agenda transformadora del Govern i accions de futur, el segon bloc, i conclourà el discurs amb el tercer bloc, que és un balanç de l’obra del Govern.

Encetant el bloc sobre les propostes de futur per millorar la vida de la gent i seguir “transformant” el país, Aragonès ha reivindicat que “la nació la construïm amb l’ambició de fer Catalunya el millor lloc per viure”, tot afegint que “cada dia som més els que defensem que la llibertat que ens donaria la independència seria beneficiosa per tots els ciutadans”.

Publicitat

Davant la crisi d’inflació que es continua patint d’ençà que va esclatar la guerra a Ucraïna, el president ha constatat que “molts catalans han vist com s’ha disparat el cost de vida”, i que davant això l’executiu ofereix una resposta “on tenim competències, com el lloguer”. “Mai abans la Generalitat havia tingut una política d’habitatge tan ambiciosa ni s’havien fet tants passos per limitar el preu del lloguer”, ha dit Aragonès, que ha procedit a anunciar també els pisos de lloguer social que s’habilitaran tot indicant que “la transformació social està en marxa”. El president també ha exposat que en termes d’ocupació se sent molt orgullós de la feina feta en aquests dos anys i mig, insistint que la Catalunya dels 8 milions serà la de la “plena ocupació”.

Et pot interessar  Aragonès treu pit de la seva proposta de finançament singular mentre rebutja la de Junts per "estrafolària"

El president ha tret pit de l’Estratègia Nacional de Drets Sexuals i Reproductius, reivindicant que la Catalunya dels 8 milions serà també “la Catalunya dels drets de les dones“, recordant mesures com la baixa per dol gestacional als treballadors i treballadores de la Generalitat, o el règim de flexibilitat horària a l’administració pública per menstruació o menopausa amb afectació a la salut.

Aragonès ha procedit a abordar la transformació democràtica de Catalunya, destacant el “reforç de la xarxa de delegacions de la Generalitat a l’exterior“, la qual “constata que som un país obert al món i que volem prendre part de les respostes als grans reptes globals”. Així, el cap de l’executiu ha posat en valor l’obertura de delegacions a Brasil, Andorra, Àfrica Meridional, Corea del Sud, Japó i Estats Andins.

El cap de l’executiu també ha tret pit d’haver estat governant en minoria des d’inici de la legislatura, i “de forma més accentuada des d’aviat farà un any”. Malgrat això, ha destacat que el seu executiu està “tirant endavant els grans projectes de país, des de la Llei de la Ciència a la renovació i enfortiment del consens lingüístic davant dels atacs a l’escola en català”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut