Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Aragonès exigeix explicacions al govern espanyol, Renfe i Adif per l’accident de Montcada i Reixac

|

- Publicitat -

El xoc de trens per encalçament ocorregut el matí d’aquest dimecres, 7 de desembre, a l’estació de Montcada i Reixac Manresa ha deixat entreveure, de nou, les mancances de seguretat que hi ha al sistema ferroviari de Catalunya. En aquest sentit, el president del Govern, Pere Aragonès, ha exigit “totes les explicacions” als responsables del servei, que són Renfe, Adif i el govern espanyol, tot advertint que millorar el servei a Catalunya és “urgent i inajornable”.

“Calen totes les explicacions de Renfe, Adif i el govern espanyol. Millorar el servei a Catalunya és urgent i inajornable” ha expressat de forma contundent Aragonès a través d’una piulada a Twitter, en la que ha estat la primera reacció del president després de l’accident per l’encalç de dos trens a l’estació de Rodalies de Montcada i Reixac Manresa.

Publicitat

Aragonès també ha explicat que està fent seguiment de l’accident, en contacte amb el servei d’Emergències, per conèixer l’evolució dels ferits, a qui desitja una “ràpida recuperació”. En total, hi ha hagut 15o persones ferides de caràcter lleu, 5 més que estan ferides de poca gravetat, i 3 trasllats en estat lleu a centres sanitaris, segons el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a través de Protecció Civil.

La companyia ha activat el protocol per aquest tipus d’incidents en col·laboració amb Protecció Civil i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que hi ha enviat 18 ambulàncies. Els Bombers, per la seva banda, s’han desplaçat fins al lloc dels fets amb 7 dotacions per ajudar en l’evacuació dels trens, que ja ha finalitzat. No hi ha cap persona atrapada als combois. Protecció Civil ha situat el pla Ferrocat en estat d’alerta.

Et pot interessar  Aragonès, Sánchez i el rei espanyol coincideixen en la inauguració de l'MWC

Ja s’ha restablert el servei de les línies R4, R7 i R12, que havia quedat interromput en els dos sentits.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut