Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Aragonès exigeix a Sánchez que Catalunya tingui “capacitat de decisió” davant la “dràstica” mesura del CHE de tancar els Canals d’Urgell

Aragonès també reclama al govern espanyol més ajudes econòmiques per fer front a la sequera, com que les que ha atorgat a altres territoris espanyols en la mateixa situació

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha enviat una carta al president espanyol, Pedro Sánchez, en la qual lamenta que Catalunya no tingui “capacitat de decisió” en qüestions que afecten directament la ciutadania i els agricultors, com ara el tancament dels Canals d’Urgell imposada per la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, un gest que considera “dràstic”. En l’escrit, Aragonès també reclama a l’Estat més ajudes econòmiques, com que les que ha atorgat a altres territoris espanyols en situació de sequera, així com ajudes per modernitzar els canals.

Aragonès ha volgut traslladar a l’executiu espanyol la seva “preocupació” per una decisió “sobrevinguda” i “dràstica” com la de tancar els Canals de l’Urgell. “Malgrat no tenir competències en la gestió de l’aigua de la conca de l’Ebre, és evident que ens pertoca donar resposta a les conseqüències de decisions com el tancament dels Canals”, diu Aragonès en la carta, per a tot seguit reclamar més suport econòmic per part de l’Estat espanyol. “Calen ajudes extraordinàries com les que l’Estat ha activat en altres territoris afectats per sequeres. Cal reforçar-les perquè siguin més ambicioses. I cal activar-les amb la màxima celeritat”, ha defensat Aragonès.

Publicitat

El president també demana invertir per modernitzar els Canals d’Urgell, instant a l’Estat a que assumeixi el 40% de la inversió, una acció que considera “imprescindible”. “La implicació del Govern de la Generalitat és màxima, però la gravetat de la situació obliga totes les administracions a actuar, també el Govern de l’Estat, contribuint a impulsar la modernització d’infraestructures cabdals com els Canals d’Urgell i oferint ajudes extraordinàries als productors que veuen amenaçades les collites”, remarca Aragonès.

Et pot interessar  La JEC considera propaganda electoral la proposta de finançament singular d'Aragonès
Publicitat

Opinió

Minut a Minut