Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Aragonès espera l’aprovació de la CUP als pressupostos del Govern malgrat la voluntat d’ERC amb els PGE

Dolors Sabater critica que ERC negociï els pressupostos de l’Estat tenint en compte els “incompliments” constants de Madrid amb Catalunya

Agències 03/11/2021

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha tornat a apel·lar a la majoria independentista que el va investir per tal que aprovi els pressupostos del Govern. Durant la sessió de control d’aquest dimecres al Parlament, Aragonès ha insistit a la CUP que la seva “prioritat” és consolidar aquesta majoria per tirar endavant els comptes del 2022. Al seu torn, a diputada anticapitalista Dolors Sabater ha criticat que ERC negociï els pressupostos de l’Estat, malgrat els “incompliments” de Madrid amb Catalunya. D’altra banda, la líder dels comuns, Jéssica Albiach, ha demanat al president i a tots els grups un “exercici d’altura política” per garantir que es validin els comptes de tot arreu: Catalunya, Estat i tots els municipis.

Albiach ha dit que Catalunya “mereix entrar en un cercle virtuós” per fer que “passin coses”, i començar a “avançar i treballar”. En aquesta línia, la presidenta parlamentària dels comuns ha afegit que els primers pressupostos espanyols “expansius” han d’arribar “fins l’últim racó” de Catalunya. Per això Albiach ha proposat que el Govern i els grups es comprometin a tenir pressupostos a tot arreu: a Catalunya, a l’Estat, i a tots els municipis del territori.

A la rèplica, Aragonès ha reiterat que l’executiu presentarà els pressupostos aquest novembre, després que el Consell Executiu de dimarts vinent, 9 de novembre, n’aprovi el projecte. El president ha tornat a apel·lar als grups que li van donar suport a la investidura -ERC, Junts i CUP- per aprovar-los. Així mateix, ha afegit que altres suports com ara els dels comuns també seran “benvinguts”, tot i que la “prioritat” és consolidar la majoria independentista.