Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Aragonès es posiciona sobre els pactes a Ripoll: “Les posicions d’extrema dreta s’han d’aturar a tot arreu”

El cap de l'executiu català aposta per un acord entre les diferents forces polítiques que "permeti que l'extrema dreta no governi a Ripoll"

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha ficat llenya al foc sobre les declaracions de Laura Borràs, i s’ha mostrat a favor que els partits que van obtenir representació a l’Ajuntament de Ripoll arribin a un acord per a vetar del govern municipal Aliança Catalana, la força d’extrema dreta independentista liderada per Sílvia Orriols. La formació va guanyar les eleccions del 28-M a Ripoll assolint sis regidors i arraconant les forces independentistes de Junts, que fins ara havia governat al municipi, ERC i la CUP. Davant aquesta situació, el passat diumenge la presidenta de Junts va mostrar-se contrària a un vet contra Aliança Catalana, defensant que cal “deixar-los governar” perquè així “marxin ells sols del poder”.

“Les posicions extremes i especialment d’extrema dreta s’han d’aturar a tot arreu. Hi ha una majoria democràtica a Ripoll que ho pot fer possible. Espero que hi pugui haver un acord entre les diferents forces polítiques que permeti que l’extrema dreta no governi a Ripoll”, ha sentenciat el president en ser preguntat sobre aquesta qüestió en roda de premsa.

Publicitat

Per a Aragonès no hi ha cap mena de dubte que Aliança Catalana és una de les forces a les quals cal aturar els peus pels seus plantejaments d’extrema dreta, amb independència de si és o no sobiranista. “Malgrat les paraules que es puguin fer servir, malgrat que l’extrema dreta es pugui disfressar amb pell de xai, sabem que és una clara enemiga de la cohesió social. Un país que vol ser lliure ha de ser un país cohesionat”, ha afegit Aragonès, que ha recordat que “de la mateixa manera que no s’ha deixat espai a l’extrema dreta al Parlament perquè hi ha una majoria democràtica que així ho vol, també s’ha de fer a nivell municipal“.

Et pot interessar  Comín demana el vot a les europees per fer "un front" a Brussel·les que "acompanyi la feina de Puigdemont a Catalunya"

Amb aquestes paraules, Aragonès se suma a la crítica que ja va fer ERC el mateix diumenge contra les declaracions de Borràs. Els republicans asseguraven que el posicionament de Borràs era “molt greu” i que, des del partit, treballaran per “combatre el feixisme”. De la mateixa manera va expressar-se la diputada de la CUP Eulàlia Reguant, avisant que avisat que Laura Borràs es pot estar acostant a l’aval i acceptació “del discurs excloent, racista i classista de l’extrema dreta catalana”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut