Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

Aragonès es compromet a seguir reduint el preu de l’accés a la universitat perquè sigui “un ascensor social”

Volem garantir-hi l'accés a tothom perquè tothom ha de tenir dret a tenir tots els drets, ha de tenir dret a les màximes oportunitats", ha subratllat el president

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha compromès a seguir reduint progressivament el preu per a l’accés a la universitat perquè sigui “un ascensor social”. Així ho ha dit durant el lliurament de les distincions als estudiants que van obtenir les millors notes a la fase general de les proves d’accés a la universitat (PAU). Aragonès ha agraït a tots els guardonats el seu “esforç i talent” i els ha demanat que segueixin “sent excel·lents” als seus futurs àmbits d’estudi i professionals. A l’acte, que s’ha celebrat a l’Auditori de Barcelona, el Govern ha distingit els 1.160 alumnes, 705 noies i 455 nois, que van treure un 9 o més a la fase general de les PAU. Aquest any han estat gairebé 300 menys que l’any passat.

Durant la seva intervenció, Aragonès ha fet un reconeixement als distingits i ha destacat que tots ells van haver d’estudiar en plena pandèmia, amb les afectacions que el tancament pel coronavirus va provocar a l’àmbit educatiu. Precisament per això el president ha destacat la “resiliència” d’aquest alumnat que, juntament amb el professorat, creu que va donar “una lliçó” a la societat per la seva “capacitat de superació”.

Publicitat

Segons Aragonès, aquest “esforç” que els estudiants distingits van exercir ara el país els l’ha de “retornar” i s’ha compromès a continuar potenciant la universitat com a “ascensor social”. Per aconseguir-ho, el president ha garantit que continuarà treballant en la reducció del preu de cost de l’accés a la universitat, així com en els preus dels màsters professionalitzadors. “Volem garantir-hi l’accés a tothom perquè tothom ha de tenir dret a tenir tots els drets, ha de tenir dret a les màximes oportunitats”, ha subratllat.

Et pot interessar  PSC (39-40) guanyaria els comicis del 12-M per davant de Junts (33-36) i ERC (24-27), segons l'enquesta d''El Nacional'

El president ha posat en valor el fort sistema universitari i de recerca que el país té, segons el seu parer, i ha demanat al seu torn que aquests estudiants distingits a les PAU ara “retornin” a la societat l’educació que han rebut. Segons ha explicat, aquest retorn hauria de ser en forma “d’excel·lència” a tots els àmbits que ara escullin estudiar i treballar. “Sigueu excel·lents perquè serà el millor retorn al país i la millor inversió del país”, els ha dit.

L’encarregat d’obrir l’acte de lliurament de les distincions ha estat el conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, que ha destacat “el bé de Déu de nous” que hi ha hagut en aquesta edició de la Selectivitat i ha fet un agraïment tant als estudiants com al seu entorn familiar. “El futur de Catalunya està assegurat, vosaltres sou el futur”, ha dit als guardonats.

Durant la seva intervenció, Nadal ha assenyalat que les PAU són “una frontissa que marca un abans i un després” a la vida dels estudiants, que “tanquen una etapa i en comencen una altra”.

A l’acte, en què s’ha distingit 1.160 alumnes que van treure un 9 o més a la fase general de les PAU, Aragonès ha mantingut una conversa amb l’estudiant que va treure millor nota a l’examen, Carla Vendrell, que va aconseguir un 10. Durant el col·loqui, Aragonès i Vendrell han conversat sobre les particularitats de les seves respectives generacions, les seves experiències a la Selectivitat i sobre gustos i curiositats personals.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut