Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

Aragonès diu que la corrupció “no té lloc” a Catalunya i que les institucions no estan al servei “d’una o dues persones”

Tot i que no ha esmentat cap nom, les contundents declaracions es poden entendre com una indirecta a Junts

Redacció 23/07/2022
El president de la Generalitat i coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès Data de publicació: dissabte 23 de juliol del 2022, 13:56 Localització: Palamós Autor: Marina López

El president de la Generalitat i coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, ha refermat el compromís del partit en la lluita contra la corrupció. En un acte del partit a Palamós (Baix Empordà), Aragonès ha subratllat que “en la Catalunya republicana i en la Catalunya independent” que ja s’està “construint”, la corrupció “ni hi té ni hi tindrà lloc”.

Tot i que no ha esmentat directament cap nom, ha assegurat que les institucions del país han d’estar al servei de la majoria perquè “no són per a una o dues persones ni per a un projecte”. Unes contundents declaracions que es poden entendre com una indirecta a Junts.

Concretament, cap a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que té una investigació oberta per les suposades irregularitats al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Recentment, Aragonès també s’ha mostrat crític amb la polèmica del diputat de JxCat Francesc de Dalmases per les pressions denunciades per diversos periodistes.

“La corrupció no la volem enlloc, és el pitjor atac que poden tenir els recursos públics, que són els recursos compartits”, ha reblat a l’acte a Palamós. Paral·lelament, la secretària general adjunta, Marta Vilalta, ha defensat la taula de diàleg. “El camí es fa caminant, no només a Twitter o amb grups de Whatsapp”, ha exclamat.