Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Aragonès destaca el “coratge” de Jové i Salvadó: “Mai cap tribunal decidirà el futur de Catalunya”

|

- Publicitat -

El vicepresident de Govern i coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, ha destacat el “coratge” dels diputats Josep Maria Jové i Lluís Salvadó que aquest dimecres declaren al TSJC per l’1-O. “Malgrat situació de dificultat, la detenció del 20-S i l’intent d’embargament no deixen de lluitar i no deixaran mai de fer-ho”, ha afegit en declaracions davant el tribunal. Jové i Salvadó estan processats pels delictes de desobediència, prevaricació, malversació i revelació de secrets per la seva participació en l’organització del referèndum quan eren secretari general d’Economia i secretari d’Hisenda, respectivament. Aragonès ha lamentat que es vulgui fer pagar a dues persones les “il·lusions” dels dos milions de persones que van votar l’1-O.

“Som avui aquí per dir que ni el 20-S, ni el que va passar després de l’1-O ni la sentència del Suprem ens atura. Seguirem treballant per la democràcia, les llibertats i per aconseguir que els ciutadans siguin els amos d’aquest país. Mai cap tribunal decidirà el futur de Catalunya”, ha defensat Aragonès.

Publicitat

Segons el vicepresident, hi ha una “segona onada de repressió” en el marc de la causa general després de la sentència del Suprem sobre l’1-O. Una segona onada que, segons ha dit, avui afecta dues persones acusades per fer possible que dos milions de persones poguessin votar l’1 d’octubre del 2017. Davant d’aquesta situació, ha fet una crida a omplir la caixa de solidaritat perquè, segons ha dit, “se’ls vol fer responsables no només penalment sinó també econòmicament”.

Per a Aragonès, el Govern no només manté la confiança en Jové sinó que avui la reforça encara més en tant que membre de la delegació catalana a la taula de diàleg amb l’Estat. Preguntat sobre qui substituirà l’exconseller Alfred Bosch en aquesta taula, Aragonès no ha volgut avançar noms ni entrar en especulacions.

Et pot interessar  Turull diu que és "molt trist" proposar un referèndum "des de la solitud i en campanya electoral"

S’ha limitat a dir que en els pròxims dies hi haurà una nova persona al capdavant del departament d’Exteriors i que també es faran ajustos als llocs que ocupava Bosch en tant que conseller com, per exemple, a la taula de diàleg.

Una delegació d’ERC ha acompanyat Jové i Salvadó al TSJC, entre els quals el vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès; els consellers Josep Bargalló i Chakir El Homrani; l’eurodiputada Diana Riba; el president del grup parlamentari d’Esquerra, Sergi Sabrià; i membres de la direcció, diputats al Parlament, al Congrés i regidors.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut