Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Aragonès, després de la segona esbroncada del Consell d’Europa a Espanya: “Els indults van ser un primer pas, però del tot insuficient”

|

- Publicitat -

Pere Aragonès ha subratllat aquest dimarts que el Consell d’Europa ha qüestionat “els estàndards i la qualitat democràtica” espanyola “per segona vegada”. El president del Govern ho ha dit després que el ponent de l’informe del Consell d’Europa que analitza el cas de l’1-O, Boriss Cilevics, hagi criticat que es mantinguin les ordres de “captura” i que les autoritats espanyoles “no hagin desistit” dels procediments d’extradicció, així com que s’estiguin “qüestionant” els indults als líders independentistes. A parer d’Aragonès, el Consell “reafirma” el que el Govern explica “arreu”. “Cal posar fi a l’exili i a la judicialització de la política. Els indults van ser un primer pas, però del tot insuficient”.

Aragonès ha afirmat en un fil a Twitter que comparteix amb Cilevics el “compromís” amb la democràcia, la defensa dels drets civils “i la necessitat que els conflictes polítics es resolguin a través del consens i sense recórrer a l’enjudiciament criminal”.

Publicitat

Alhora també ha compartit la demanda de Cilevics d’una modificació dels delictes de rebel·lió i sedició, “així com la preocupació pel recurs al Tribunal Suprem contra els indults”. I ha afegit: “El codi penal no es pot tornar a utilitzar mai més per perseguir un moviment polític”.

Finalment, Aragonès ha agraït la feina de Laura Castelfort, membre de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, “defensant els interessos catalans” a l’organisme. “És imprescindible que la veu de Catalunya arribi arreu”, ha reblat el president de la Generalitat.

Et pot interessar  Albiach critica que Aragonès "parla més del referèndum com a candidat que en tres anys al Govern"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut