Dimarts, 27 d'octubre de 2020 - Edició 824
La República

Aragonès descarta una candidatura unitària de l’independentisme en les eleccions catalanes

El vicepresident del Govern defensa que la societat catalana “és diversa i plural, igual que el moviment independentista”

Avatar
Agències 15/06/2020
El vicepresident del Govern, Pere Aragonès

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha descartat aquest dilluns configurar una candidatura unitària de les forces independentistes en les futures eleccions catalanes.

En una intervenció de la Tribuna Digital d’Europa Press, ha defensat que la societat catalana “és diversa i plural, i també ho és el moviment independentista, i cal reflectir aquesta pluralitat”.

“Quan l’independentisme ha anat amb una sola oferta electoral ha tingut menys suport que quan n’ha tingut més”, ha assegurat el també dirigent d’ERC.

A més, ha constatat que ERC “no només és independentista, també és un partit d’esquerres, republicà i feminista”, aspectes que considera importants i que orienten l’acció política del seu partit.

Sobre si el president de la Generalitat, Quim Torra, ha d’avançar les eleccions catalanes, ha reiterat que aquesta qüestió ha de sortir d’una “decisió col·lectiva” de l’independentisme.

“Els grans reptes sempre és millor afrontar-los col·lectivament”, ha tornat a reclamar en espera que el Tribunal Suprem (TS) revisi el 17 de setembre el recurs del president català, al qual pot inhabilitar.

Sense revelar si n’ha parlat amb Torra, ha insistit que tota resposta a qualsevol eventualitat s’haurà d’acordar “dins el conjunt de tot l’independentisme”.

Relacionats