Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

Aragonès denuncia la “carrera desesperada” de l’Audiència Nacional per poder jutjar com a terrorisme el Tsunami Democràtic

Assenyala des de Corea del Sud la "croada personal" del jutge contra l'independentisme: "Evidencia la utilització amb finalitats polítiques de part de l'estructura judicial de l'estat espanyol"

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha parlat clar i català des de Corea del Sud, des d’on ha denunciat públicament el nou cas de ‘lawfare’ que suposa la causa per terrorisme contra Tsunami Democràtic, que l’Audiència Nacional (AN) va reactivar just després que ERC i Junts pactessin la llei d’amnistia amb el PSOE. En un nou gir en aquest cas, el magistrat García-Castellón va demanar informació a l’OTAN i a l’agència de la UE per a la seguretat aèria sobre l’efecte de les mobilitzacions a l’aeroport l’any 2019 per tal de justificar l’acusació de terrorisme, un gest que Aragonès ha qualificat de “croada personal” del jutge contra l’independentisme.

Aragonès té clar que la causa contra Tsunami Democràtic, reactivada per sorpresa després de mesos eternitzada tan bon punt es va pactar la llei d’amnistia, és una “carrera desesperada” del jutge Manuel García Castellón per poder jutjar per terrorisme les protestes convocades per la plataforma.

Publicitat

“Intenta retenir al seu poder una causa per terrorisme que no s’aguanta per enlloc”, ha sentenciat el president en declaracions des d’Incheon, a Corea del Sud. En aquesta línia, ha subratllat que tant la fiscalia, com les defenses, com els informes policials descartarien el terrorisme i ha afirmat que, per tant, el moviment del magistrat “no té cap mena de sentit”. A més, ha destacat que això “evidencia clarament la utilització amb finalitats polítiques de part de l’estructura judicial de l’estat espanyol”.

Et pot interessar  Aragonès alerta que sense un sistema singular "s'està tocant sostre" en la protecció social
Publicitat

Opinió

Minut a Minut