Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Aragonès demana “recuperar la memòria antifeixista de Catalunya” per “plantar cara a l’extrema dreta” en l’homenatge a Companys

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha demanat “recuperar la memòria antifeixista” de Catalunya i “tenir-la ben present per plantar cara a l’extrema dreta”, en una declaració institucional després de la tradicional ofrena floral a Lluís Companys, en el 82è aniversari del seu afusellament.

Aragonès ha realitzat l’ofrena floral en companyia dels set nous conselleres i consellers, així com de la resta de l’executiu. Durant el seu discurs, ha apel·lat a no oblidar el feixisme: “Si oblidem que va existir el feixisme, el feixisme torna”, ha assegurat. Aragonès també ha reivindicat Companys com un símbol que les lluites “per la justícia social, la igualtat d’oportunitats i per la llibertat de Catalunya van estretament lligades” i són “dues cares de la mateixa moneda”. Per a l’actual president, la figura de Companys representa la Generalitat i totes aquelles institucions que “mai es rendeixen” i que “mantenen la dignitat” en els “moments més obscurs” en la història.

Publicitat

També ha subratllat que una societat que vol tenir futur és aquella que inclou a tothom, no deixa a ningú enrere i que fa de la defensa de drets i llibertats de cada ciutadà, especialment dels més vulnerables, la defensa de les llibertats col·lectives, recull l’ACN. “Avui és un dia per recordar que les paraules de República, justícia social i Catalunya sempre van lligades de la mà i seguirem el seu camí”, ha conclòs.

L’ofrena floral, encapçalada per Pere Aragonès, ha tingut lloc cap a dos quarts de nou del matí, davant del monument dedicat a Companys que hi ha al Fossar de Santa Eulàlia del Castell de Montjuïc. A l’acte  també han participat la resta de membres del nou Govern, la vicepresidenta primera en funcions de presidenta del Parlament, Alba Vergés, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Posteriorment, Aragonès i el seu Govern han fet una altra ofrena a la tomba del president afusellat pel franquisme ara fa 82 anys.

Et pot interessar  Junts critica l'"intercanvi de cromos" amb els pressupostos i acusa el PSC de ser "còmplice del desori del Govern"

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut