Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Aragonès demana que “l’alegria” pels indults es converteixi en “energia” per reclamar l’amnistia i el referèndum

El president de la Generalitat recorda que els presos “recuperen una llibertat” que no és “completa”

Agències 23/06/2021
Pla tancat del president de la Generalitat, Pere Aragonès, en la seva intervenció després de la sortida dels presos de Lledoners. 23 de juny de 2021. (horitzontal)

El president el Govern, Pere Aragonès, ha demanat que “l’alegria pels presos i les seves famílies” es converteixi en “energia per seguir treballant en una solució global” al conflicte, que ha assegurat que és una llei d’amnistia i un referèndum d’autodeterminació. Així s’ha expressat el president a la sortida de la presó de Lledoners, on ha anat a rebre els set líders independentistes que hi estaven empresonats i que han rebut l’indult. Aragonès ha matisat que aquest dimecres “recuperen una llibertat”, però que aquesta no és “completa”. Per això, ha demanat una llei d’amnistia que permeti “el retorn dels exiliats i que ningú torni a entrar en una presó a Catalunya a causa del seu compromís polític”.

En el mateix sentit, el president de la Generalitat ha reiterat la defensa d’una “solució democràtica” perquè la població “voti el futur de Catalunya en un referèndum”.

A més d’Aragonès, diversos consellers del Govern han estat presents a Lledoners, com el titular de Salut, Josep Maria Argimon, la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, o la de Cultura, Natàlia Garriga.