Dijous, 9 de febrer de 2023 - Edició 1659
La República

Aragonès demana no desviar l’atenció i que les responsabilitats les assumeixi Felipe VI

“El Gobierno que s’expliqui i no amagui quin ha estat el seu paper”, ha declarat el vicepresident

Agències 06/08/2020
Pla amerià del vicepresident del Govern, Pere Aragonès, atenent la premsa des d'un faristol. Imatge del 29 de juliol del 2020 (horitzontal)

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha demanat aquest dijous no “desviar” l’atenció sobre la fugida del rei emèrit i ha defensat que les responsabilitats s’han d’exigir i les ha d’assumir Felipe VI.

“S’ha de demanar explicacions però fonamentalment al monarca. No intentem desviar, sobretot centrem-ho en el monarca, en Felip VI. És Felip VI qui ha d’assumir les responsabilitats. És ell qui no hauria de ser cap d’Estat”, ha afirmat en declaracions als mitjans després de la seva visita a l’empresa Ultramagic d’Igualada.

Aragonès ha sostingut que s’ha “d’enfocar correctament quin és el problema i on està el problema: en l’existència d’una monarquia anacrònica”.

Així mateix, ha assegurat que el Gobierno ha d'”explicar-se i no amagar quin ha estat el seu paper” en la fugida de Juan Carlos I d’Espanya.

“El Gobierno que s’expliqui i no amagui quin ha estat el seu paper. Però nosaltres fonamentalment les responsabilitats les demanem al cap d’Estat, a Felipe VI, que si és rei és perquè és fill d’un rei corrupte”, ha sentenciat.