Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Aragonès demana “no abaratir” la llei d’amnistia i aprovar-la com més aviat millor

"Cada cop que hem fet un pas endavant en la negociació, hi ha un intent d’activar més eines de repressió”, ha assenyalat el president

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha demanat “no abaratir” la llei d’amnistia i aprovar-la com més aviat millor perquè comenci la seva aplicació. “Després ja veurem si fan falta altres mesures”, ha dit en una entrevista al diari ‘El Periódico’. Després que el Suprem hagi decidit investigar Carles Puigdemont i Ruben Wagensberg per terrorisme en el ‘cas Tsunami’, Aragonès s’ha mostrat convençut que “aquesta batalla la guanyarà la democràcia i s’acabarà amb la repressió”. “Per això és important que puguem tenir la llei d’amnistia com més aviat millor, és l’eina que tenim i no l’hem de desaprofitar”, ha continuat el president, que ha admès que en alguns casos es pot trigar una mica més a aplicar-se pel “boicot” dels jutges.

Aragonès ha titllat la decisió del Suprem d’”aberració absoluta” des del punt de vista jurídic, i ho ha qualificat de “decisió política”. “Cada cop que hem fet un pas endavant en la negociació, hi ha un intent d’activar més eines de repressió”, ha assenyalat el president, que ha destacat que “on està còmode el nacionalisme conservador espanyol, que també està present en una part de la cúpula judicial, és en el conflicte, i també quan es tracta de l’ús de la força, perquè ells tenen més”.

Publicitat

El president s’ha mostrat convençut que tal i com està redactada la llei ara mateix inclou Carles Puigdemont. En aquest sentit, ha dit que ja es donaven les condicions per aprovar la llei al Congrés fa unes setmanes, encara més ara. “La proposta que tenim és sòlida i robusta i ens ha de permetre avançar sent conscients que probablement en alguns casos, degut al boicot de determinades instàncies judicials, trigarem una mica més a aplicar-la, però s’aplicarà”, ha continuat.

Et pot interessar  El PP aprovarà al Senat un informe que sosté que l'amnistia és "un cop mortal per a l'Estat constitucional i autonòmic"

No ha volgut especular sobre altres mesures fora de la pròpia llei, i ha instat a aprovar la regulació com més aviat millor.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut