Dimecres, 3 de març de 2021 - Edició 950
La República

Aragonès demana millorar els “mecanismes de coordinació” amb JxCat per l’ajornament electoral

El vicepresident veu “inadmissible” que ministres del Gobierno intentessin “interferir” en el canvi de data

Avatar
Agències 18/01/2021
Pla mitjà del vicepresident de la Generalitat amb funcions de president, Pere Aragonès, oferint una roda de premsa d'ERC el 9 de gener de 2021 (Horitzontal)

El vicepresident del Govern i candidat d’ERC a les eleccions, Pere Aragonès, ha reclamat aquest dilluns millorar els “mecanismes de coordinació” amb JxCat i millorar els aspectes que calgui en el si de l’executiu català un cop signat el decret d’ajornament de les eleccions.

“Hem de fer un pas endavant i millorar els mecanismes de coordinació perquè és evident, que teníem un plantejament electoral durant uns mesos. Si aquesta situació s’allarga, perquè s’han traslladat les eleccions al 30 de maig, és evident que, a partir de l’experiència viscuda, s’han de fer els ajustos que calgui”, ha explicat en la trobada digital d’Europa Press.

Per Aragonès, aquests ajustos s’han de fer des del “consens” i amb la voluntat de treballar perquè el Govern pugui exercir les tasques i les responsabilitats corresponents durant aquests mesos de transició fins als comicis. D’altra banda, ha titllat “d’inadmissible” que ministres del govern espanyol intentessin “interferir” en el canvi de data.

A falta de quatre mesos pel 30 de maig, Aragonès també ha mostrat la seva disposició a comparèixer davant la Diputació Permanent del Parlament “les vegades que calgui” per explicar les mesures i iniciatives que es duen a terme per combatre la pandèmia.

També ha demanat als partits catalans “aïllar la pandèmia del xoc partidista” fins als comicis del 30 de maig, com també que col·laborin i es corresponsabilitzin en la lluita contra el coronavirus, i deixar de banda la precampanya electoral.