Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Aragonès demana als joves “donar una lliçó” i derrotar la ultradreta

|

- Publicitat -

El cap de llista d’ERC a les eleccions al Parlament, Pere Aragonès, ha demanat aquest dissabte fer “impossible” que l’extrema dreta condicioni les institucions catalanes i “inviable” qualsevol suport per “activa o passiva”. En un acte de Jovent Republicà a Barcelona, Aragonès ha donat per fer que el candidat del PSC, Salvador Illa, acceptarà els vots de la ultradreta per ser president de la Generalitat i evitar que ho sigui ERC. “Volen fer un Valls amb Vox”, ha afirmat en referència al pacte que va fer possible la investidura d’Ada Colau. El republicà ha reclamat combatre la ultradreta i no “blanquejar-la” perquè “és el primer pas per acceptar els seus vots”, ha dit en al·lusió als socialistes. “No els deixarem decidir més”, ha dit a Vox.

Durant el míting, Aragonès ha dit que els joves tenen la clau “per aturar l’extrema dreta” i de lluitar per no renunciar a tenir un país “divers i plural”. Els ha demanat “donar una lliçó” i derrotar la ultradreta. “Mobilitzeu-vos, mobilitzeu a tots els joves. Tenyim el 14-F del groc republicà”, ha reclamat.

Publicitat

El vicepresident del Govern amb funcions de president ha emplaçat els joves a votar el 14-F perquè es decidirà el futur de les properes dècades i qüestions com els consensos socials, el camí cap a la república o la reconstrucció social i econòmica.

Ha presentat ERC com la “garantia” perquè hi hagi un govern independentista, d’esquerres, progressista i republicà. També ha situat els joves com una prioritat pel seu futur Govern i ha dit que es focalitzarà una part de l’habitatge protegit en aquest sector de la societat. “Destinada al lloguer social al nou parc d’habitatge públic perquè és imperatiu donar suport a l’emancipació juvenil i als vostres projectes de vida”, ha argumentat.

Rovira recorda que les “dreceres no existeixen”

En una compareixença telemàtica, la secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha assegurat que a la república no s’hi arribarà a través de “dreceres” perquè “no existeixen”. “No volem proclamar-la i que duri 8 segons. La volem constituir per a sempre”, ha subratllat. Per això, ha afirmat que cal aprendre de l’experiència de l’octubre de 2017.

Et pot interessar  El Consell Nacional d’ERC avala les llistes per a les eleccions europees, amb Diana Riba com a cap de llista

Rovira ha manifestat que cal aprendre del 2017 perquè a la propera ocasió que es faci l’embat no “tornem a allà on es va deixar a l’octubre de 2017”. “Hi ha lliçons apreses en forma de fortaleses que permeten fer el camí amb més fermesa, autoestima, orgull i il·lusió”. Una vegada més, Rovira ha apostat per explicar millor arreu del país el projecte de la república i aconseguir complicitats internacionals.

Amb la mirada posada al 14-F, Rovira ha reclamat omplir les urnes de vots d’ERC apel·lant al vot útil de l’independentisme. Ha destacat que són els únics capaços d'”aturar” un PSC “desbocat” capaç de pactar amb Vox per governar al país.

Romeva alerta dels “feixistes que recuperen idees antigues”

Per la seva banda, l’exconseller Raül Romeva ha apuntat que no es pot permetre que les institucions estiguin governades per “gent que vulnera drets i principis. Per feixistes que recuperen idees antigues per expulsar gent de la societat i malmetre drets i llibertats”, ha assegurat.

Romeva ha demanat als joves que no s’equivoquin perquè el 14-F “no són unes eleccions qualsevols”. Ha dit que cal omplir les urnes de paperetes d’ERC i ha apel·lat al vot útil independentista.

“Anirà de molt pocs vots”

Finalment el candidat de Jovent Republicà el 14-F Pau Morales ha destacat que el “pitjor enemic” d’una Catalunya lliure és la “Catalunya pura que exclou alguns dels nostres”. “Anirà de molts pocs vots, depèn més de nosaltres del que pensem”, ha destacat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut