Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Aragonès demana a Junts que no “abandoni” la ciutadania en l’aprovació dels pressupostos

|

- Publicitat -

El president del Govern, Pere Aragonès, insta el que fins ara era el soci de govern d’ERC, Junts, a aprovar els pressupostos de l’any 2023 per tal de no “abandonar” la ciutadania. El cap de l’executiu català ha fet la petició durant la presentació de la candidatura a l’executiva nacional d’ERC.

“Ningú entendria que Junts després d’abandonar el Govern abandoni la ciutadania. Seria molt poc comprensible que s’inhibís de donar suport al pressupost que ells mateixos han elaborat”, ha afirmat Aragonès en l’acte, en el qual també era present Oriol Junqueras, segons recull l’ACN. “Nosaltres no abandonem a la ciutadania, no desertem de les nostres responsabilitats, les exercim”., ha dit, afegint que des d’ERC s’aposta per una “societat justa” i per “avançar en una resolució política del conflicte” a través de l'”amnistia i l’autodeterminació”. “En el proper cicle polític estem disposats per assumir tots els lideratges polítics i socials que calgui“, ha destacat el president.

Publicitat

El president del partit, Oriol Junqueras, ha afirmat que el pròxim Congrés Nacional del partit servirà per “encarar de la millor manera possible la nova etapa de la política catalana”. També ha afirmat que Esquerra busca “acompanyar” les aspiracions del “80% de la població” que defensa “l’amnistia i l’exercici del dret d’autodeterminació”.

Aragonès cerca suports per a l’aprovació dels pressupostos de l’any 2023 després que Junts hagi sortit del Govern de coalició que havien mantingut. Tanmateix, aquesta tasca s’està complicant, ja que els altres grups parlamentaris es mostren crítics i no acaben de posicionar-se. El president confia que Junts, en haver elaborat pràcticament la totalitat del projecte, acabarà aprovant-los, tot i que des del grup s’han mostrat reticents. Els líders de Junts van advertir que aquests pressupostos no eren “els que haurien elaborat des de Junts” en cas de governar en solitari i que, abans d’abordar aquest tema, volen que Aragonès se sotmeti a una qüestió de confiança.

Et pot interessar  Puigdemont desafia Sánchez: "Nosaltres sortim plorats de casa perquè coneixem la justícia espanyola"

Però Junts no són els únics. Ahir, la líder d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, va manifestar que els pressupostos que presentarà ERC “no poden ser els mateixos que els elaborats amb Junts”, i no deixa clar si el seu grup els donarà suport. El líder del PSC, Salvador Illa, tot i que el Govern català ha manifestat no voler els seus vots, es situa ja en una suposada pròrroga, i no descarta donar-hi suport, sempre que els socialistes tinguin més protagonisme en l’elaboració dels comptes.

Per ara, la CUP és l’única que ha mostrat la seva predisposició a “parlar” dels comptes, sempre que hi hagi propostes per “avançar” en termes socials.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut