Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Aragonès defensarà al Senat “i davant de tothom i a tot arreu” que la llei d’amnistia “és necessària”

Serret assegura que l'acció exterior catalana "és més forta que mai" malgrat la persecució i repressió del 155

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat que el pròxim dilluns defensarà la llei d’amnistia al Senat perquè “és necessària”. Així ho ha reivindicat en una trobada aquest divendres amb els delegats del govern a l’exterior, des d’on ha afegit que cal defensar “davant de tothom i a tot arreu” els interessos de Catalunya. Així, ha subratllat que la llei no només té el suport del seu executiu, sinó també “d’altres governs i institucions”. En una línia similar s’ha expressat la consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, que ha condemnat “la persecució” durant l’aplicació del 155. “Però avui i malgrat que la repressió encara vulgui fer mal, ens mantenim ferms i tenim una acció exterior més forta que mai”, ha sentenciat.

En un acte al Palau de la Generalitat amb els 21 delegats del govern a l’exterior, Aragonès ha indicat que Catalunya s’ha de defensar “directament al món”, ja que és la millor manera de reivindicar els interessos econòmics, culturals i socials del país. De fet, ha assegurat que aquesta és la raó de ser de l’acció exterior “d’aquest govern” i que hauria de ser la de qualsevol.

Publicitat

El cap de l’executiu ha agraït als delegats aquesta lluita pels interessos de Catalunya arreu, i ha recordat que el pròxim dilluns defensarà al Senat la llei d’amnistia perquè “és necessària”. “Quan se’ns interpel·la com a institució hem de defensar-nos i la llei d’amnistia no té només el suport del govern, sinó un ampli suport de la societat catalana i d’altres governs i institucions”, ha remarcat.

Així mateix, Serret també ha recordat que l’aplicació de l’article 155 va ser “especialment crua i violenta” amb l’Acció Exterior del Govern, ja que va imposar el tancament de delegacions i va implicar “persecució i repressió” contra servidors públics, vint dels quals es troben en processos judicials.

Et pot interessar  Wagensberg es retroba amb els diputats d'ERC a Suïssa sis mesos després de marxar a l'exili

Ara bé, Serret ha asseverat que l’acció exterior és “més forta que mai” després de la repressió i que cal “mantenir-se ferms”. “Hem recuperat la màxima interlocució a escala internacional, el respecte cap a la institució de la Generalitat i també al projecte polític del nostre govern republicà”, ha agregat.

En aquest sentit, i dirigint-se al cos de delegats, la consellera s’ha congratulat per haver complert un dels objectius de la conselleria, el de consolidar l’acció exterior del Govern. I ha subratllat que actualment el cos compta amb 21 delegats i que les delegacions de l’executiu cobreixen 72 països, gairebé 30 més dels que hi havia a principi de legislatura. “I la voluntat és continuar avançant”, ha sentenciat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut