Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Aragonès, davant la investidura de Mañueco: “A molts llocs d’Europa la dreta aïlla l’extrema dreta. A Espanya se la posa la Govern”

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha valorat des de París els resultats de les eleccions franceses i la investidura del president de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco. “A molts llocs d’Europa els partits de dreta aïllen l’extrema dreta. En canvi, a Espanya se’ls posa al govern”, ha constatat en un contacte amb la premsa al davant del Museu d’Orsay. Aragonès ha subratllat que aquesta és una “gran diferència” que explica per què Catalunya és “diferent”, ja que l’extrema dreta “no hi té lloc”. Així mateix, el president s’ha mostrat “preocupat” pels resultats de la ultradreta a França: “Desitgem que a totes les eleccions es reforcin els valors de la democràcia, el respecte pels Drets Humans i l’europeïsme”.

El president ha subratllat que Catalunya ha combatut “sempre” l’extrema dreta, i que se sent “còmplice” dels i les votants de França que han optat per altres opcions que no son la ultradreta. En canvi, Aragonès ha asseverat que el PP té una “clara responsabilitat” d’estar “blanquejant” l’extrema dreta amb l’acord amb Vox per governar a Castella i Lleó.

Publicitat

Durant el seu discurs d’investidura, Mañueco ha defensat que el pacte és “beneficiós” per “millorar la qualitat democràtica” i el futur de Castella i Lleó.

Aragonès ha atès la premsa davant del Museu d’Orsay de París (França), on aquest dilluns ha visitat l’exposició ‘Gaudí’, coproduïda amb el MNAC. Al president l’han acompanyat les conselleres de Cultura, Natàlia Garriga, i d’Exteriors, Victòria Alsina.

A l’exposició les han acompanyat el director del museu, Christophe Leribault, la comissària de l’exposició, Elise Dubreuil, el director del MNAC, Pepe Serra i el comissari de l’exposició al MNAC, Juan José Lahuerta. Durant l’acte, el president ha mantingut diverses trobades amb personalitats del món de la cultura catalana i francesa.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut