Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Aragonès critica que Junts faci “crides a la unitat 3 dies abans de la campanya”

El candidat republicà tanca files amb Junqueras i valora que les crides a la unitat també van ser necessitades "els darrers tres anys"

|

- Publicitat -

El candidat republicà el 12-M i president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reiterat la desconfiança que hi ha a ERC cap a Junts, qui en l’anterior legislatura foren els seus socis de govern durant mig any, especialment després que el candidat de Junts, Carles Puigdemont, fes una crida a recuperar la unitat del moviment independentista. “No necessitem crides a la unitat 3 dies abans de començar la campanya, sinó els darrers tres anys” ha valorat Aragonès en una compareixença a Palau amb motiu de la Diada de Sant Jordi.

Aragonès ha deixat constància dels “canvis d’opinió” de Junts, recordant que van decidir marxar del Govern i votar en contra dels pressupostos del 2024, així com els de l’any anterior, malgrat la seva participació en l’elaboració del projecte pressupostari d’aquell any. “Si abans actuaven d’una manera i ara canvien d’opinió, ningú assegura que després del 12-M tornin a canviar. No me’n refiaria gaire”, ha conclòs.

Publicitat

El candidat republicà a presidir la Generalitat ha tancat files així amb Oriol Junqueras, que en dues entrevistes ha respost tant les declaracions de Puigdemont sobre refer la unitat independentista com les seves crítiques a ERC. Junqueras ha qüestionat la credibilitat de Puigdemont, valorant com a “molt difícil” donar “credibilitat a algú que sistemàticament ha rebutjat els pressupostos i ha abandonat el Govern”. “La unitat es construirà al voltant del que el país necessita, no de l‘egoisme d’algú que vota en contra d’allò que és bo per al país” ha sentenciat Junqueras.

Pel que fa a la investigació parlamentària per possible corrupció a la qual s’està sotmetent el candidat socialista Salvador Illa, Aragonès també ha avisat que caldrà demanar responsabilitats si es demostra que hi va haver corrupció en el ‘cas Koldo’.

Et pot interessar  Gavín (Junts) demana el traspàs del servei ferroviari de l'Avant i Puente l'acusa de fer "demagògia"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut