Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Aragonès creu que JxCat és una “còpia” d’ERC en els seus plantejaments

|

- Publicitat -

El cap de llista d’ERC a les eleccions al Parlament, Pere Aragonès, ha assegurat que és millor votar a ERC que és l'”original” i no a JxCat que fa de “còpia”. En una conferència a Tribuna Catalunya, Aragonès ha explicat que Junts “compra les tesis d’ERC” perquè en el seu programa parla d’exigir a Europa un referèndum acordat si se supera el 50% de vot independentista el 14-F. “És el que plantegem des de fa anys. Benvinguts a les nostres tesis”, ha apuntat. D’altra banda, ha sostingut que seria “incomprensible” que l’independentisme renunciés a la taula de diàleg per molt que sigui una eina “limitada” o que genera “desconfiança” perquè permet situar l’amnistia i l’autodeterminació. “Els més escèptics tampoc ho poden descartar”, ha defensat.

El vicepresident del Govern amb funcions de president ha estat preguntat sobre la proposta de Junts de declarar la DUI i ha demanat parlar del que “és viable” i explicar “com fer-ho”. Per això, Aragonès ha defensat que la “centralitat” passa pel referèndum i l’amnistia.

Publicitat

Sobre la taula de diàleg, ha dit que ERC no pensa renunciar a “cap eina” i que cal un lideratge “clar” per la part catalana. De les possibilitats d’èxit de la taula de diàleg ha dit que dependran de la “força” que tingui Catalunya. “No depèn del que l’Estat vulgui sinó del que Catalunya sigui capaç de forçar a l’Estat”, ha manifestat.

En cas que arribi a la presidència de la Generalitat, Aragonès ha promès que convocarà el Pacte Nacional pel Referèndum per compartir un posicionament a favor a l’autodeterminació i l’amnistia i fer-lo arribar al Gobierno. “No seria una proposta d’un govern o d’uns partits, sinó de tot un país”, ha apuntat.

Et pot interessar  ERC, PSC, Junts, comuns i PPC coincideixen a reclamar un millor finançament en el primer debat preelectoral del 12-M

Cara a cara amb Illa

D’altra banda, sobre el cara a cara entre Aragonès i el presidenciable del PSC, Salvador Illa, el republicà ha dit que s’ha demanat i que el socialista ha fet declaracions públiques afirmant que l’accepta. Tot i això, ha indicat que l’equip del PSC “no compleix” i no està fixant dia i hora. El cap de llista d’ERC ha apostat per “confrontar les idees i ha demanat celebrar el cara a cara “el més aviat possible”.

Aragonès ha descartat incloure a la candidata de JxCat, Laura Borràs, en aquest cara a cara. “Ens equivocaríem si en aquestes eleccions enlloc de confrontar projectes amb el 155 ens dediquem a fer-ho entre independentistes”, ha subratllat. “No vull un debat per discutir amb Borràs amb qui hi tinc moltes coses amb comú però també diferències. Amb qui el vull és amb Illa perquè ens hi juguem la victòria”, ha conclòs.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut