Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

Aragonès creu que Junts no exigirà el traspàs de Rodalies si governa perquè “no ho va prioritzar” durant la negociació

El candidat d'ERC és "escèptic" amb les crides a la unitat de Puigdemont: "Hi haurà molta feina a fer després del 12-M"

|

- Publicitat -

El candidat d’ERC al 12-M, Pere Aragonès, creu que ni PSC ni Junts apostaran pel traspàs de Rodalies si governen la Generalitat. En una conferència al Col·legi d’Economistes, aquest dijous al matí, el president del Govern ha apuntat que els de Carles Puigdemont “no van prioritzar” la carpeta de Rodalies durant la seva negociació per investir Pedro Sánchez. En canvi, Aragonès ha subratllat que ERC sí que va exigir el traspàs de Rodalies, sense renunciar a la llei d’amnistia. D’altra banda, el candidat republicà s’ha mostrat “escèptic” amb les crides a la unitat de Puigdemont. En aquest sentit, ha dit que “hi haurà molta feina a fer” després del 12-M per trobar consensos en les negociacions postelectorals.

Aragonès ha reiterat que el PSC no té “cap incentiu” per consumar el traspàs de Rodalies, perquè el president del servei és un militant socialista designat pel seu cap de llista, Salvador Illa. D’aquesta manera ha advertit que la gestió de Rodalies per part de la Generalitat estarà “en risc” si socialsites o Junts governen el país després del 12-M.

Publicitat

El candidat d’ERC també ha opinat que a Junts “li va costar pair” que els republicans tinguessin més vots i escons que la formació de Puigdemont el 2021. Aragonès ha manifestat que això explica com es va tardar a tirar endavant la seva investidura “i tot el que ha vingut després”. És per això que veu amb “escepticisme” les crides a la unitat de Junts.

En aquesta línia, Aragonès ha conclòs que està “convençut” que, si torna a estar en disposició de ser investit president de nou, “hi haurà molta feina a fer, vista l’experiència”.

Et pot interessar  Junts diu que el 12-M està en joc "el futur de la llengua" i carrega contra Illa: "No mourà ni un dit pel català"

Puigdemont critica Aragonès però demana unitat

Puigdemont va treure ferro ahir a les declaracions del president d’ERC, Oriol Junqueras, que defensava construir la unitat “al voltant del que el país necessita” i no “de l’egoisme d’algú que vota en contra d’allò que és bo pel país”. El cap de llista de Junts va dir des d’Estrasburg que les declaracions en campanya “s’han de relativitzar”. “M’interessen més les declaracions de l’endemà de les eleccions”, va afegir.

Puigdemont va afegir que cal “màxima unitat” per afrontar la “situació límit que viu el país” i que “per descomptat” comptarà amb Junqueras i ERC. Tot i això, el candidat de Junts va responsabilitzar el president i candidat d’ERC, Pere Aragonès, de “l’abatiment que viu Catalunya”.

De fet, Puigdemont va afirmar que els catalans tenen “la moral per terra” per “l’absència de lideratge” d’Aragonès i “l’hipercentralització de Madrid”. “Estic convençut que els catalans faran un vot d’autoestima”, va comentar.

El candidat de Junts va allargar després la mà a Aragonès per parlar després del 12-M, i intentar fer front amb “màxima unitat” el “moment límit” que viu el país en àmbits com l’ensenyament, la llengua, la immigració, la sequera o l’habitatge.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut