Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Aragonès creu que els canvis al Gobierno no afectaran la data de la Comissió Bilateral

|

- Publicitat -

El president del Govern, Pere Aragonès, dona per fet que la Comissió Bilateral Estat-Generalitat es farà aquest juliol tal i com estava previst, tot i el canvi de titular en el ministeri de Política Territorial. Aragonès espera que Sánchez compleixi “els seus compromisos” i assenyala que no se’ls ha comunicat que s’hagi de posposar la reunió. De fet, el president de la Generalitat ha assegurat que ja treballen en tots els temes que volen portar a la Bilateral, com els de l’àmbit sanitari, d’inversions o transferències. Fins la remodelació del govern de Pedro Sánchez, el titular de la cartera de Política Territorial era el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que va deixar el lloc a Isabel Rodríguez.

Aragonès i Sánchez van acordar al juny la reactivació de la comissió bilateral per tractar qüestions sectorials i fer seguiment de l’execució de les inversions en infraestructures a Catalunya. Precisament en aquest aspecte és on més s’ha avançat en la reunió amb Sánchez. El president català dona per fet que aquest compromís es mantindrà i assenyala que no se’ls ha comunicat el contrari. “Els presidents han de complir els seus compromisos i jo dono per fet que així serà”, ha remarcat.

Publicitat

A banda de la Bilateral, el Govern també va anunciar que la taula de diàleg entre la Generalitat i la Moncloa es reactivarà la setmana del 13 de setembre a Barcelona. Així ho van acordar els presidents, Pere Aragonès i Pedro Sánchez, durant la reunió que van celebrar en la visita d’Aragonès a la seu del Gobierno.

Et pot interessar  Aragonès celebra que l'amnistia "culmina un treball col·lectiu" que ha de "posar punt final a la repressió contra l'independentisme"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut