Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Aragonès conclou que la negociació amb l’Estat conforma els “primers passos”

|

- Publicitat -

Un cop finalitzada la reunió amb Pedro Sánchez, després de deu mesos d’espera, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha situat la negociació amb l’Estat en els “primers passos”.

L’executiu català ha recordat que “l’arrel del conflicte” és l’autodeterminació i ha revelat que diposita confiança en la taula de diàleg que es reunirà l’última setmana de juliol: “Servirà per aportar els primers acords parcials i revertir la judicialització”, assegura amb contundència.

Publicitat

Tot i això, Aragonès he reiterat que les relacions amb l’Estat després encara no estan normalitzades, després de l’escàndol del Catalangate i la repressió constant cap a Catalunya: “Abordar-ho és imprescindible, però som lluny de resoldre el conflicte”, ha subratllat. Aragonès ja ha informat Junts de la reunió de la taula de finals de mes, i ha insistit que espera que els socis de l’executiu se sumin en aquesta reunió “de govern a govern”.

Aragonès ha sortit satisfet de la reunió amb Sánchez. A l’espera de com avancin les properes setmanes -i sobretot la taula de diàleg de finals de mes-, el president del Govern confia que el “clima correcte” de la trobada d’avui a la Moncloa serveixi perquè els dos executius se “sobreposin” a les “diferències” i “dificultats”.

Aragonès ha qualificat la reunió d'”important”, i ha destacat que s’hi ha “ratificat” l’acord marc impulsat ara fa una setmana per la consellera Laura Vilagrà i el ministre Félix Bolaños a Barcelona. El president del Govern considera que és un “pas important” per “restaurar la confiança” i oferir “garanties de respecte”, en referència a l’espionatge.

Aragonès no dona el ‘Catalangate’ per tancat, i espera anar “fins al fons” d’un cas “molt greu”. El president ha celebrat el “compromís” de Sánchez de “col·laborar de forma absoluta” amb la justícia per aclarir els fets, en el marc dels diferents procediments judicials en marxa, com ara la pròpia querella d’Aragonès.

Et pot interessar  Aragonès defensarà al Senat “i davant de tothom i a tot arreu” que la llei d’amnistia “és necessària”
Publicitat

Opinió

Minut a Minut