Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Aragonès celebra la fi de la interinitat al Parlament i espera reunir-se “ben aviat” amb Erra: “Tenim molta feina a fer”

El president de la Generalitat assegura que està “compromès” amb la independència i creu que és moment de "refer" confiances entre diputats independentistes

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha celebrat la fi de la interinitat de la presidència del Parlament i ha dit que espera reunir-se “ben aviat” amb la futura presidenta del Parlament Anna Erra: “Tenim molta feina a fer”, ha assegurat.

De fet, Aragonès creu que és bon moment per “refer confiances i decisions compartides” entre diputats independentistes. El president del Govern ha reiterat que, per part seva, “trobaran totes facilitats” per arribar a enteses entre els partits. Aragonès ha assegurat que està “compromès” amb aconseguir la independència i que la “millor” manera d’arribar-hi és generant una majoria de forces independentistes.

Publicitat

Una militància amb posicions molt diverses

Aragonès ha afirmat que és “lògic” que hi hagi posicions diverses dins un partit que “dona veu a la militància”, tot i reconèixer que “sempre” hi ha d’haver espai per l’autocrítica. El president ha afirmat que en aquest moment el partit està enfocat a obtenir els millors resultats possibles a les eleccions generals i “recuperar el vot que no es va sentir interpel·lat” a les municipals: “L’exigència de la militància és la meva”, ha sentenciat.

Per altra banda, Aragonès ha assegurat que la taula de negociació “ha donat fruits” però ha afirmat que “n’ha de donar més”: “Soc exigent”, ha reiterat. També ha apuntat que aquest govern ha derogat la llei de sedició, i ha afirmat que durant la seva presidència s’han restituït consellers independentistes. Aragonès ha assenyalat la necessitat d’una majoria de forces independentistes i ha dit que cal incrementar la presència de la societat civil i de les relacions internacionals.

Et pot interessar  Aragonès pregunta a Illa per què prefereix el "cafè aigualit per a tothom" a un finançament singular "just"

Al·lusions al govern de Barcelona

El president Aragonès ha fet confiança al líder municipal d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, i no s’ha volgut pronunciar respecte de les negociacions. “Necessitem que l’independentisme sigui fort en l’àmbit municipal”, ha assegurat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut