Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Aragonès carrega contra García-Castellón i “l’aberració democràtica” que és considerar terrorisme una manifestació

Critica l'"alineament total" del jutge de l'Audiència Nacional "amb les tesis del PP i de Vox"

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, tampoc no s’ha quedat callat davant la nova ofensiva del jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón, que continua entestat a encausar per terrorisme Carles Puigdemont, Marta Rovira i una desena de persones més relacionades amb el Tsunami Democràtic. Tal com ja ha fet aquest matí ERC, que ha denunciat la “persecució ideològica” del magistrat contra l’independentisme, Aragonès ha carregat contra el jutge de l’Audiència Nacional, García Castellón, a qui ha reconegut “intencionalitat política” i un “alineament total amb les tesis del PP i de Vox”.

Les declaracions del president arriben un dia després que l’Audiència Nacional rebutgés el recurs de la fiscalia contra la seva decisió d’enviar al Tribunal Suprem la causa del Tsunami amb acusacions de terrorisme. “Hem de denunciar l’ús de la justícia per part de determinades opcions polítiques en contra la llibertat d’expressió i de manifestació“, ha dit Aragonès, tot insistint que considerar terrorisme una manifestació és una “aberració democràtica”.

Publicitat

El cap de l’executiu ha lamentat que el jutge tingui “una obsessió contra l’independentisme català” i per això ha defensat que l’aprovació de la llei d’amnistia, prevista pel pròxim 30 de gener, és “més necessària que mai”.

Et pot interessar  ERC no vol posar "terminis" a la celebració del referèndum i admet que abans cal "acumular forces"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut