Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Aragonès carrega contra el PP mentre valora els “passos endavant” de Bildu en favor del procés de pau

Aragonès critica que el PP actua "per pur interès electoralista" i per "intentar desgastar els adversaris electorals"

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha celebrat els “passos endavant” que l’esquerra abertzale ha fet per avançar en el procés de pau al País Basc, després de la polèmica campanya del PP que ha assenyalat els candidats d’EH Bildu a les municipals amb condemnes de terrorisme. Set dels 44 candidats que han complert condemna per delictes de sang o terrorisme, i que concorrien en les eleccions municipals, han anunciat que no acceptaran l’acta de regidors en cas que siguin escollits, per no fer més mal a les víctimes del grup terrorista ETA.

Aragonès ha carregat contra l’estratègia del PP, acusant-lo d’haver desfermat la polèmica “per pur interès electoralista” i per “intentar desgastar els adversaris electorals”, i no pas per “enfortir el procés de pau”. El cap de l’executiu català ha insistit a manifestar el seu suport a qui enforteixi el procés de pau i aposti per la “normalització de tots els projectes polítics al País Basc”.

Publicitat

Preguntat sobre les enquestes electorals de cara el pròxim 28 de maig, el president ha afirmat que “els ajuntaments els decideixen els electors i no les enquestes”. “Estic convençut a nivell personal i per la meva militància política que la millor opció és Ernest Maragall i espero que tingui tot el suport com a futur alcalde de Barcelona”, ha dit. Així mateix, ha garantit que com a president de la Generalitat col·laborarà amb tots els alcaldes i alcaldesses “independentment del partit al qual formin part”, segons recull l’ACN.

Et pot interessar  La justícia madrilenya cita com a investigat la parella d'Ayuso
Publicitat

Opinió

Minut a Minut