Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Aragonès assevera l’Estat espanyol amb el corredor del mediterrani i exigeix que s’acceleri: “És imprescindible i anem tard”

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, que aquest dijous, 17 de novembre, ha assistit a l‘acte empresarial a favor del corredor mediterrani. Abans de l’inici de l’esdeveniment, on Aragonès ha coincidit amb el president valencià, Ximo Puig, i la ministra de Transports, Raquel Sánchez, el president català s’ha dirigit a l’Estat espanyol per deixar clar el malestar dels catalans respecte de l’execució del projecte, i fer-li una sèrie d’exigències. “Fa molt de temps que haurien d’estar en marxa aquest conjunt d’infraestructures” ha asseverat Aragonès, exigint a l’Estat que “acceleri” les obres del corredor del Mediterrani. “És imprescindible i, de fet, anem tard”, ha afegit.

Aragonès també ha aprofitat l’atenció als mitjans per criticar la visió “absolutament centralista i radial” de les infraestructures espanyoles, defensant que un traçat “en xarxa” permetria “augmentar la competitivitat” i “afrontar millor tots els reptes climàtics”, recull l’ACN.

Publicitat

“Fins ara era un imperatiu econòmic i territorial, ara és també un imperatiu ambiental“, ha subratllat el president de la Generalitat. A parer seu, la infraestructura també ha de servir per “anar transformant el model de mobilitat” i del transport de mercaderies cap a la descarbonització. “Cada any que no tenim el corredor del Mediterrani complet és un any que perdem de major competitivitat i en la lluita contra el canvi climàtic”, ha etzibat Aragonès.

Quan ha estat preguntat per la possibilitat que l’Estat destinés recursos dels fons europeus al corredor del Mediterrani, Aragonès ha dit que “malauradament” Catalunya “coneix bé” la “tònica” que impera en les polítiques d’infraestructures de l’Estat. “Està centrada en una visió molt radial”, ha criticat.

Et pot interessar  El PSC lidera la intenció de vot entre els més joves, seguit de Junts, ERC i Vox

Amb tot, Aragonès ha assegurat que el corredor és “clau pel desenvolupament econòmic” de Catalunya, el País Valencià i la resta de territoris del Mediterrani.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut