Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Aragonès assegura que s’arribarà “al final del cas Pegasus”: “Volem saber tota la veritat i que s’assumeixin responsabilitats”

El jutge que investiga l'espionatge a Pere Aragonès amb Pegasus demana al govern espanyol desclassificar els documents del CNI relacionats amb el cas

|

- Publicitat -

El jutjat de Barcelona que investiga el ‘Catalangate’, l’espionatge amb el programari ‘Pegasus’ a polítics, activistes i membres de la societat civil pertanyents al moviment independentista, fa un pas endavant i demana al govern espanyol desclassificar els documents de l’espionatge al president de la Generalitat, Pere Aragonès. Ara, segons avança ‘elDiario’, la Moncloa ja ha rebut la petició del jutge, tot i que encara no l’ha respost.

El suplicatori del jutge recorda que el mòbil de Pere Aragonès va infectar-se mitjançant un SMS els dies 4, 5 i 13 de gener del 2020. Així, demana al Consell de Ministres que el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) desclassifiqui tota la informació relacionada amb l’espionatge a Aragonès, que el mateix CNI va admetre haver dut a terme amb l’aval del Tribunal Suprem.

Publicitat

El jutge pregunta si el CNI disposava de llicència per utilitzar el programa, si va ser el mateix CNI, o un altre organisme, el que el va comprar a l’empresa israeliana NSO Group, i quines persones concretes van participar en la transacció. Finalment, sol·licita al CNI que aporti els documents relatius a l’encàrrec, la compra, la instal·lació, el pagament, la formació i el suport de l’ús de Pegasus.

Aquesta és la segona petició que la justícia fa al Consell de Ministres liderat per Pedro Sánchez perquè es desclassifiqui la informació relativa al ‘Catalangate’; la primera petició va ser flagrantment rebutjada per la Moncloa, que va al·legar que els denunciants d’aquell cas, els republicans Josep Maria Jové i Diana Riba, no havien estat espiats.

Davant aquest nou gir en el cas del ‘Catalangate’, Aragonès ha adreçat la situació a través de Twitter, on ha assegurat que “arribarem fins al final del cas Pegasus“, amb l’objectiu que “mai més s’utilitzi l’espionatge contra la Generalitat de Catalunya i per criminalitzar opcions polítiques democràtiques”. “Volem saber tota la veritat i que s’assumeixin responsabilitats” ha conclòs el president.

Et pot interessar  Aragonès, a la gola del llop, defensa l'amnistia, el finançament singular i el referèndum i avisa que "són inevitables"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut