Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

Aragonès assegura que l’acord entre Trias i Maragall està “molt avançat”

El president desitja que l'acord entre Ernest Maragall i Xavier Trias "tiri endavant"

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha mostrat optimista respecte a la possibilitat que un govern independentista lideri Barcelona la pròxima legislatura, després de les informacions que asseguren que les candidatures d’ERC i Trias per Barcelona treballen per ultimar un acord de cara el ple d’investidura de demà dissabte. En una atenció als mitjans feta aquest divendres des del taller de les línies L9 i L10, a la Zona Franca, el cap de l’executiu ha assegurat que l’acord està “molt avançat”.

“Desitjo que tiri endavant” ha expressat Aragonès respecte a la possibilitat que Ernest Maragall i Xavier Trias arribin a un acord per investir Trias com a alcalde de Barcelona, després que fos la llista més votada de les eleccions municipals del passat 28 de maig. Malgrat confiar que aquest acord acabarà tancant-se, el president ha subratllat que ara toca que la militància dels partits decideixin.

Publicitat

Un dia abans del ple d’investidura, els diferents grups municipals que van assolir representació en els darrers comicis treballen a contrarellotge per tancar acords de govern. El fet que la candidatura de Trias fos la més votada sense arribar a la majoria absoluta o simple ha dificultat les negociacions; els comuns rebutgen investir-lo alcalde i aposten per un pacte a tres bandes amb ERC i el PSC, però aquestes dues formacions no volen pactar entre elles, davant la clara postura antiindependentista de Collboni.

Un acord entre els comuns, el PSC i el PP tampoc no agrada als primers, que rebutgen participar de qualsevol política dels populars. El PPC, tanmateix, continua insistint en impedir un govern independentista a la ciutat, i ara suggereix investir Collboni com a alcalde amb el seu suport i el dels comuns, però sense que cap d’aquests dos grups formi part del govern municipal.

Et pot interessar  Aragonès retreu a Puigdemont que "més enllà de tornar" no ha dit què faria els pròxims quatre anys

D’altra banda, el president ha ofert la Generalitat per promoure la llengua arreu dels Països Catalans i defensar-la dels atacs de Vox, després del seu acord amb el PP per governar el País Valencià. Aragonès ha subratllat que el seu executiu s’ofereix per fomentar polítiques lingüístiques per promoure el català.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut