Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Aragonès assegura que Junts també vol un referèndum pactat

|

- Publicitat -

El vicepresident de la Generalitat en funcions i candidat d’ERC a la presidència, Pere Aragonès, ha afirmat aquest dimarts que Junts també defensa per escrit que la prioritat és un referèndum pactat en l’esborrany del seu programa, tal com plantegen els republicans, per la qual cosa ha qualificat de “retòrica” la proposta d’activar la declaració unilateral d’independència (DUI) de Laura Borràs.

“Les paraules se les enduu el vent. Quan anem al que està escrit resulta que aquesta proposta no està tan allunyada del que defensa ERC”, ha sostingut en una entrevista de la Ser, que ha recollit Europa Press, en referència a les 50 mesures que Junts va presentar dilluns en cas de governar i que recollirà el seu programa electoral que encara no han presentat.

Publicitat

Entre aquestes mesures, la formació de Laura Borràs aposta per “sol·licitar la intervenció dels organismes europeus per aconseguir un referèndum acordat i vinculant” si els partits independentistes superen el 50% dels vots el 14 de febrer, i no esmenta reactivar la DUI, una promesa que va anunciar la candidata de Junts aquest cap de setmana.

Així, Aragonès ha subratllat que, “malgrat la retòrica diferent que hi pot haver”, tant ERC com Junts aposten per un referèndum pactat, que considera que és la millor opció per resoldre el conflicte a Catalunya.

“Quan anem a la concreció veiem que no hi ha tantes diferències”, i ha insistit en la seva proposta de govern ampli liderat per ERC, a més de tornar a rebutjar un pacte amb el PSC.

Et pot interessar  Comín tornarà a Catalunya amb Puigdemont el dia de la investidura
Publicitat

Opinió

Minut a Minut