Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Aragonès assegura que el Govern està “plenament compromès” amb el sector industrial català

El cap de l'executiu català inaugura el nou sistema de refrigeració del tren de perfils estructurals de Celsa Group

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va assegurar el passat dimecres a la tarda que el govern que comana està “plenament compromès” amb el sector industrial català. “Ens hem proposat enfortir i ampliar el pes industrial de l’economia del país, i incentivar la reindustrialització de Catalunya per esdevenir una de les economies més industrials d’Europa”. Aragonès ho ha dit durant la inauguració del nou sistema de refrigeració del tren de perfils estructurals de Celsa Group a Castellbisbal. L’executiu afirma que amb aquesta instal·lació la companyia de producció d’acer circular es converteix en l’únic fabricant de bigues de gran llargada de l’Estat i en un dels cinc únics fabricants d’aquest tipus de peces d’acer arreu d’Europa.

“Reindustrialitzar el país requereix d’aquesta dosi d’emprenedoria, d’enfortir els projectes industrials de llarga implantació al nostre país, com és el cas de Celsa, i fer-ho des de les institucions públiques”, ha afirmat Aragonès.

Publicitat

El president ha celebrat la iniciativa “d’una de les corporacions industrials més importants del país”, perquè “darrere de les inversions i del creixement de Celsa es generen oportunitats per al conjunt del país”.

El tren de perfils estructurals produeix bigues del tipus H600, una de les més grans del mercat. Aquest material permet fer estructures de gran llargada per a grans naus industrials i obra civil de grans dimensions com ponts i vies elevades. Fins ara aquest tipus de perfils de gran llargada s’havien d’importar.

Celsa fabrica acer a partir de ferralla fèrrica i amb forns elèctrics, fet que, segons la companyia, permet reduir les emissions de CO2 davant dels sistemes tradicionals que utilitzen el carbó com a font d’energia i mineral de ferro com a matèria primera.

Et pot interessar  Aragonès fa una crida a obtenir la "força" necessària el 12-M perquè la Moncloa digui 'sí' al referèndum

La firma indica que la inversió per a tot el tren de perfils estructurals -avui s’ha completat amb la inauguració del sistema de refrigeració- ha estat de 35 milions d’euros, part dels quals finançats pel Ministeri d’Indústria.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut