Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Aragonès anirà la setmana que ve a Madrid per assistir a la missió de l’Eurocambra sobre Pegasus

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, té previst anar la setmana que ve a Madrid per assistir a la missió de l’Eurocambra sobre Pegasus. En una atenció a la premsa des de Montevideo (Uruguai), en el marc del viatge institucional a l’Amèrica Llatina, Aragonès ha argumentat aquest dimecres a la nit (hora catalana) que anirà a Madrid per denunciar la “vulneració de drets” de les persones que han estat espiades amb el programari de Pegasus. D’altra banda, el president ha defensat el rebuig d’ERC a la ‘llei mordassa’: “És un ‘no’ a les pilotes de goma, a les devolucions en calent, i a les mesures de seguretat basades en tenir una ciutadania en situació d’inferioritat”, ha subratllat.

“Avui encara no hem rebut la protecció esperada per part del sistema judicial de l’Estat”, ha criticat Aragonès, sobre el cas Pegasus. El president del Govern ha afegit que anirà a Madrid i Brussel·les “i on calgui” per denunciar la situació de l’espionatge.

Publicitat

La visita al Congrés de la missió de l’Eurocambra sobre l’espionatge amb Pegasus queda en l’aire per la convocatòria de la moció de censura de Vox. La delegació del Parlament Europeu estarà a Madrid dilluns i dimarts vinent, 20 i 21 de març.

Fonts parlamentàries han explicat a l’ACN que s’havia quedat amb la delegació dimarts, però que se’ls ha demanat un canvi de data per la coincidència amb el debat de la moció de censura contra el govern espanyol, que s’allargarà tot el dia. Tanmateix, dilluns vinent és festiu a la Comunitat de Madrid i no hi ha activitat a la cambra baixa.

Fonts de la comissió Pegasus a l’Eurocambra han dit a l’ACN que l’agenda que mantindrà la missió a Madrid encara no està tancada i que aquesta visita podria ser precisament un dels temes que la manté oberta. La previsió és que divendres comuniquin quina serà l’agenda definitiva.

Et pot interessar  Aragonès presenta aquest dimarts la proposta de referèndum "a l'escocesa" amb encaix a la Constitució espanyola

La missió només estarà a Madrid i no trepitjarà Catalunya, però està previst que la delegació de l’Eurocambra mantingui una trobada amb diputats del Parlament que formen part de la comissió d’investigació sobre el Catalangate a la cambra catalana. La reunió està prevista dimarts vinent a la seu del Parlament Europeu a la capital espanyola.

Visita a Uruguai

Aragonès i Serret s’han reunit aquest dimecres al vespre (hora catalana) a Montevideo (Uruguai) amb Yamandú Orsi, intendent de la ciutat de Canelones i precandidat del Frente Amplio a la presidència de la República; i amb el senador Alejandro Sánchez, el senador que va assumir l’escó de l’expresident Pepe Mujica.

Després d’aquesta trobada, a l’edifici annex al Palau Legislatiu, Aragonès i Serret es reuniran amb l’actual vicepresidenta de l’Uruguai, Beatriz Argimón, que també és la presidenta de l’Assemblea General i del Senat. En acabar, el president i la consellera es reuniran amb Mujica.

A Aragonès i Serret els està acompanyat el delegat de la Generalitat al Con Sud, Josep Vives.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut