Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

Aragonès anima els 3.000 regidors d’ERC a “enfortir el projecte republicà” des dels ajuntaments

El vicepresident recalca el 80% a favor del referèndum del país

Agències 16/06/2019
Pere Aragonès, en un acte electoral d'ERC

El vicepresident de la Generalitat i número 3 d’ERC, Pere Aragonès, ha enviat aquest diumenge una carta als 3.114 regidors d’ERC animant-los a ser “les bases republicanes de la llibertat” i a enfortir les bases del projecte republicà des dels ajuntaments.”El mandat que comencem avui, doncs, ens ha de permetre enfortir les bases del nostre projecte, del projecte de l’esquerra de la llibertat i de la justícia social, del país del 80% a favor del referèndum”, ha afirmat en la carta, difosa en el seu compte de Twitter i recollida per Europa Press.

Aragonès ha defensat que els ajuntaments són “l’eina més eficaç i directa” per millorar el dia a dia de la gent, una mica del que els regidors han d’ocupar-se, ha dit, promovent polítiques contra la discriminació per raó econòmica o de gènere. Per al vicepresident català, els ajuntaments han de ser “les bases republicanes de la llibertat col·lectiva, a través de la independència nacional i de la llibertat individual”.

Davant el que considera “embats actuals i futurs d’uns poders d’Estat que veuen difuminada la seva separació de poders”, ha demanat compromís ciutadà i institucional, mitjançant col·laboració entre els consistoris, la Generalitat i el Parlament. Segons ell, hi ha una república catalana emergent que va començar a caminar l’1 i el 3 d’octubre de 2017, i ha confiat en poder construir una hegemonia política republicana que permeti, entre altres qüestions, fer “inevitable un referèndum” d’independència negociat i reconegut internacionalment.