Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

Aragonès, a la gola del llop, defensa l’amnistia, el finançament singular i el referèndum i avisa que “són inevitables”

Reafirma que l'amnistia serà una "realitat" malgrat els "crits, insults" i la "falta d'arguments" del PP

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha viatjat aquest matí fins a Madrid, per tal d’assistir a la comissió general de les Comunitats Autònomes que s’ha celebrat al llarg del matí al Senat espanyol. Aragonès s’ha ficat tot sol a la que pràcticament és la gola del llop, davant un implacable PP i diversos presidents autonòmics del partit, per a defensar la llei d’amnistia que els populars intenten aturar. El president català no només ha defensat l’amnistia, sinó també el finançament singular i un referèndum, mentre advertia els populars que tots tres “són inevitables”. 

El president del Govern ha celebrat que l’amnistia serà una “realitat”, i ha donat per fet també el finançament singular així com el referèndum, fent embogir a senadors i presidents del PP. Aragonès fins i tot s’ha referit a dirigents socialistes com Illa o Iceta, recordant que tots dos negaven l’amnistia, i ha contraposat que aquesta negativa és ara una realitat cada vegada més propera. Ha argumentat que, de la mateixa manera que ha passat amb l’amnistia, la situació es repetirà amb l’eix del finançament i de la votació per resoldre el conflicte polític.

Publicitat

El president del Govern ha insistit en la llei que ha de permetre “mirar endavant” i consolidar la via de la negociació. El president català, però, també ha criticat “l’autoritarisme” de l’Estat, i ha instat Espanya a seduir Catalunya “democràticament”, i no a través de la “imposició”.

En una atenció als mitjans posterior, i després d’escoltar les intervencions de la resta de presidències autonòmiques, Aragonès ha reafirmat que l’amnistia serà una “realitat” malgrat els “crits, insults” i la “falta d’arguments” del PP. Aragonès també s’ha referit al discurs de la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, aquest matí al Senat. El president li ha preguntat que, si Catalunya “necessita tant” Espanya -com ella diu-, per què l’Estat no permet que la ciutadania catalana gestioni tots els seus impostos: “És una contradicció”.

Et pot interessar  ERC critica "l'informe fake" del PP al Senat contra l'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut