Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Aquests són els favors que es cobra Santamaría amb Cuatrecasas

L'escandalosa porta giratòria amaga aquests motius foscos i poc ètics

|

- Publicitat -

La notícia que l’exvicepresidenta del Gobierno, Soraya Sáenz de Santamaría, hagi fitxat pel bufet d’advocats Cuatrecasas ha fet saltar totes les alarmes sobre les portes giratòries que practiquen els exalts càrrecs polítics.

El bufet d’advocats es cobria les esquenes assegurant que la nacionalista espanyola entra a formar part de l’empresa “després de complir amb tots els tràmits exigits per la normativa aplicable als alts càrrecs i al personal al servei de les administracions”.

Publicitat

Els favors que es cobra Santamaría

Però a què es deu la seva incorporació a Cuatrecasas? Una possible explicació és que la popular podria cobrar-se favors: Emilio Cuatrecasas va ser condemnat per evadir més de 3 milions d’euros i que el bufet havia posat a nom d’una empresa habitatges familiars, cotxes i un vaixell. L’advocat va evitar la presó arribant a un acord amb la fiscalia i l’advocacia de l’Estat just quan Santamaría ostentava la vicepresidència del Gobierno. Finalment, l’advocat va ser condemnat l’any 2015 a tan sols a dos anys de presó que va evitar pagant una multa d’1,5 MEUR de multa per frau fiscal.

Emilio Cuatrecasas, a més, va tenir un paper determinant en els fets d’octubre de 2017. Segons diverses fonts, va actuar com a mediador entre el govern de Carles Puigdemont i l’executiu central. El seu paper fou el de l’apropament entre les dues parts, per tal que Carles Puigdemont no proclamés la República catalana. Segons Eldiario.es va actuar conjuntament amb Joaquim Coello, Marian Puig i Juan José López Burniol.

Et pot interessar  ERC vol que Rajoy, Saénz de Santamaría i García Castellón vagin a la comissió d'investigació de l''operació Catalunya'
Publicitat

Opinió

Minut a Minut