Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

AQU Catalunya rep el reconeixement internacional per acreditar facultats de Medicina a escala mundial

|

- Publicitat -

La World Federation for Medical Education ha reconegut l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU Catalunya). D’aquesta manera, totes les facultats que acrediti l’AQU tindran aquest reconeixement. Amb aquesta mesura, l’agència catalana esdevé la primera de l’Estat i la cinquena a nivell europeu en obtenir aquest reconeixement.

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha explicat que ja s’han acreditat les dues primeres facultats –la de a Universitat de Girona i la de Internacional de Catalunya- i ha afegit que “tant aviat com es pugui” s’iniciarà l’acreditació de les sis restants. L’anunci s’ha fet durant la commemoració dels 25 anys de l’AQU.

Publicitat

La World Federation for Medical Education és una associació mundial creada l’any 1972 que desenvolupa estàndards per a l’educació mèdica i promou l’acreditació de les escoles de medicina de tot el món. D’aquesta manera, totes les facultats de Medicina que acrediti AQU Catalunya sota aquests estàndards tindran a partir d’ara d’aquest reconeixement mundial.

Aquesta acreditació també té efectes per a les persones que es titulin en les facultats acreditades ja que a partir de 2024 les que vulguin exercir als Estats Units s’hauran d’haver graduat en un centre acreditat segons aquests estàndards.

D’altra banda, Geis ha criticat que el reial decret d’ordenació dels ensenyaments universitaris impacta de manera directa a les universitats catalanes i l’AQU obligant a transformar graus de tres anys en de quatre, “en una direcció completament estèril que allunya d’Europa i del món”. També s’ha mostrat contrària a l’avantprojecte de al llei d’universitats estatal pels “dubtes” que genera sobre el model d’universitat, la governança o la carrera acadèmica.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut