Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Aprovar els pressupostos amb els vots de Junts, CUP i En Comú Podem: la prioritat de Pere Aragonès

|

- Publicitat -

El president Pere Aragonès ha comparegut en roda de premsa el migdia d’aquest dimarts, 11 d’octubre, per resoldre els dubtes respecte del nou escenari polític que s’obre a Catalunya després de la sortida de Junts del Govern de coalició. Les incògnites se centren, principalment, en l’aprovació dels pressupostos de l’any 2023, projecte elaborat majoritàriament pel conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, proposat pel que fins fa poc era el soci de Govern, Junts. Aragonès ha afirmat que la prioritat del seu equip és “continuar treballant” i confia que Junts, CUP i En Comú Podem aprovin els pressupostos. El president ha evitat esmentar el PSC, tot i la insistència sobre si acceptaria els vots dels socialistes per tirar endavant els pressupostos en cas que no tinguessin prou suports.

Aragonès s’ha limitat a repetir l’argumentari que ja fa dies que s’exposa des d’ERC: que no s’entendria que Junts votés en contra d’uns pressupostos elaborats pel seu propi conseller. “Estic convençut que podrem arribar a un acord ampli, i sobretot començant pel grup parlamentari de Junts, perquè aquest pressupost l’ha elaborat un conseller nomenat a proposta seva”, ha expressat el president de la Generalitat. Aquesta és també la resposta que el cap de l’executiu ha donat cada vegada que l‘interrogaven sobre la possibilitat d’aprovar els pressupostos amb el PSC en cas que Junts hi votés en contra, després que el president d’ERC, Oriol Junqueras, assegurés que no acceptarien els vots dels socialistes.

Publicitat

El president de la Generalitat ha insistit que la prioritat d’ERC és “aconseguir el suport de les formacions que al llarg de la legislatura han contribuït a la governabilitat del país”. En aquest sentit, Aragonès confia a poder aprovar els pressupostos amb els vots a favor de Junts, CUP i En Comú Podem, així com “continuar treballant” amb aquests grups parlamentaris, els quals ja van donar-li suport en la investidura i en els anteriors pressupostos. Tanmateix, aquest desig pot no coincidir amb la voluntat dels grups; Junts ja ha replicat Aragonès, instant al president a sotmetre’s a una qüestió de confiança “abans de parlar de pressupostos”.

Et pot interessar  Trias no descarta governar amb el PSC si Junts no guanya el 12-M: "Veurem, a la vida tot pot canviar"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut