Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Antich insta els partits a donar “atenció prioritària” a la “defensa de la llengua catalana”

El dirigent d'Òmnium demana posar el focus en la "problemàtica" de la lectura entre els joves i en la situació de les biblioteques escolar.

|

- Publicitat -

Xavier Antich ha aprofitat la diada de Sant Jordi, a tres dies de la campanya electoral del 12-M, per a reclamar als partits una “atenció prioritària a la defensa de la llengua catalana”. Així ho ha assegurat aquest dimarts en una atenció als mitjans, en què el president d’Òmnium Cultural també ha fet una crida a “revertir la situació de les biblioteques escolars”, en el marc de la seva campanya ‘Llegir ens fa grans’ per fer créixer aquests equipaments. Ha recordat que, avui, entre les escoles i instituts de Catalunya, “només una de cada dues tenen biblioteca escolar”. Per això ha reclamat que en un any tots els centres educatius en disposin, perquè “és una de les grans eines que existeix per a fomentar la lectura entre els joves”.

Xavier Antich ha posat el focus en la “problemàtica” de la lectura entre els joves i en la situació de les biblioteques escolar. “Volem fomentar l’amor i la passió per la lectura, i revertir el descens de l’ús social del català en aquells àmbits i públics estratègics que són essencials per a garantir el seu futur”, ha assegurat el president d’Òmnium.

Publicitat

En aquest context, Antich ha fet una “crida a tota la ciutadania” a col·laborar en la campanya ‘Llegir ens fa grans’, però també ha recordat que les institucions tenen “una responsabilitat indefugible” i que “cal posar-se a treballar de forma immediata”. I ha conclòs: “Sabem on està el problema i què cal fer per començar a resoldre’l”.

Et pot interessar  Aragonès diu que no abandonarà responsabilitats si no repeteix com a president
Publicitat

Opinió

Minut a Minut