Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Antich acusa el Gobierno de “desviar l’atenció” del ‘Catalangate’ amb el seu espionatge

|

- Publicitat -

El president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich s’ha mostrat “escèptic” respecte a la denúncia de la Moncloa anunciant que Pedro Sánchez i Margarita Robles també haurien estat víctimes de l’espionatge amb Pegasus.

Antich manifesta que no és coherent que la notícia surti ara, a la llum després de tot l’escàndol: “Quinze dies després de denunciar 65 casos, l’Estat continua sense donar explicacions versemblants”, ha dit aquest migdia. Així doncs, ha acusat el Gobierno de voler “desviar l’atenció” del Catalangate.

Publicitat

En aquesta línia, qüestiona la notícia que s’ha publicat aquest matí, ja que encara es desconeixen els detalls de l’informe que acreditaria que el software va infectar els mòbils del president del Gobierno i la ministra de defensa.

Tot i això, davant de qualsevol cas d’espionatge, Antich assegura: “És igual de greu que l’espionatge sigui un atac extern com si és d’alguna agència de seguretat de l’Estat”. I exigeix “transparència per aclarir els fets”: “Cal depurar responsabilitats al més alt nivell”.

Et pot interessar  La fiscalia arxiva la investigació pel suposat espionatge a l’ex fiscal superior Rodríguez Sol en l’’operació Catalunya’
Publicitat

Opinió

Minut a Minut