Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Anna Grau fa servir llenguatge “macarra” per parlar de la presidenta: “Borràs és molt macarra”

|

- Publicitat -

C’s l’únic que vol és sortir als mitjans. Com sigui i, si cal, recorrent a l’insult amb el llenguatge més de barriada que trobi: “Borràs entra al Parlament com si fos la dutxa de casa seva. És molt macarra”. Així s’explica la diputada Anna Grau, aprofitant l’altaveu d’una entrevista a l’ACN, i així en queda ella immediatament, de desqualificada, en un clar rebot cap a ella mateixa de les seves paraules.

Seguim repassant les “perles” d’aquesta malaguanyada entrevista: “Borràs fa un mal ús de la institució amb una manera de fer que no fa pels catalans. Ella s’ho passarà bomba, però sempre li talla la paraula a en Nacho Martín Blanco”. Mig any després de sortir elegida diputada per primera vegada, assegura que “no m’hauria imaginat que el Parlament arribaria al punt de banalitat i degradació d’aquests dies”.

Publicitat

Un cop buidat el pap de la bilis que li pujava del fetge, Grau fa un matusser intent d’entrar en qüestions polítiques: “La taula de diàleg entre els governs català i espanyol, neix morta abans de començar. Està mal plantejada i concebuda per dividir”. “S’asseuen a dialogar per evidenciar que no dialoguen amb els altres, és l’essència d’aquesta taula de diàleg, que no la compra ni la meitat de l’independentisme”, en referència a JxCat.

L’entrevistador malda per trobar alguna resposta en positiu i pregunta si veuria amb bons ulls tornar a la reforma de l’Estatut aprovada el 2006 i això és el que obté: “Primer cal començar per complir-lo”. “La gent s’ha acostumat perillosament a no complir les lleis ni els acords; l’Estatut i la Constitució estan molt lluny de complir-se a Catalunya, i la democràcia està sota mínims”.

Et pot interessar  Cs denuncia la CCMA per "vulnerar la neutralitat" per dir 'exiliats' als independentistes que han marxat de Catalunya

Lluny d’anar a buscar unes formes adequades per a l’entrevista, Grau insisteix en el to fatxenda, on tan còmode s’hi troba, i la segueix vessant: “El procés ha estat una presa de pèl”. “Ara, ser català és molt menys motiu de satisfacció i orgull que fa quinze anys”. “Algú s’ha de fer responsable de què ha passat i del patiment de la gent, i del fàstic que molts catalans comencen a sentir per coses que els representaven i ja no els representen”. L’entrevista és una mica més llarga, però, per a nosaltres, ja n’hi ha hagut prou i de sobres.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut