Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Anna Gabriel compareix aquest dimecres davant Llarena

|

- Publicitat -

L’exdiputada de la CUP Anna Gabriel compareix aquest dimecres a les 11.30h davant el magistrat del Tribunal Suprem (TS) Pablo Llarena com a processada per un delicte de desobediència de la declaració unilateral d’independència (DUI) del 2017. Tot i això, aquest delicte no implica penes de presó, sinó una multa de fins a 12 mesos i una pena d’inhabilitació per ocupació de càrrec públic de fins a dos anys de durada.

Cal recordar que Gabriel es va presentar el passat 19 de juliol voluntàriament després de més de quatre anys d’exili a Suïssa, i el jutge la va deixar en llibertat a l’espera de prosseguir el procediment judicial. El seu advocat, Íñigo Iruín, és el que també va acompanyar el retorn de l’exconsellera Meritxell Serret.

Publicitat

Gabriel acudirà al Suprem acompanyada d’una delegació de la CUP i també representants de diverses formacions. Entre altres seran a les portes del Suprem el president d’ERC, Oriol Junqueras, que ofereix un esmorzar informatiu a primera hora del matí a Madrid.

Previsiblement, després de la compareixença quedarà en llibertat sense mesures cautelars a l’espera que el Suprem estableixi una data per al judici. L’acompanyarà l’advocat Íñigo Iruín, amb molta trajectòria en la representació de militants de l’esquerra abertzale qui també porta el recurs de Carme Forcadell davant el Tribunal d’Estrasburg.

L’exdiputada de la CUP va ser processada el març del 2018 en el marc del procediment penal del Tribunal Suprem pel procés, i va ser declarada en rebel·lia el juliol del 2018. El jutge la va investigar per un suposat delicte de desobediència, però no va emetre cap ordre europea o internacional de detenció contra ella. Llarena sí que va dictar una ordre estatal de detenció perquè fos posada a disposició del Suprem i se li pogués rebre declaració.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut