Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Andalusia anuncia una important rebaixa d’impostos per igualar la fiscalitat amb Madrid

|

- Publicitat -

Andalusia promet seguir els passos de Madrid pel que fa a la fiscalitat d’impostos, una pràctica que duu a terme la capital espanyola el que es coneix a la com a dúmping fiscal.

Des de fa anys es pot comprovar una repetició d’una política d’estat orientada a Madrid que ha permès xuclar nombroses empreses, residents i grans fortunes de la resta d’Espanya. D’aquesta manera ha pogut disminuir de forma abismal els impostos dels seus ciutadans.

Publicitat

Aquest costum ha estat denunciada per Catalunya, el País Valencià, Andalusia o el País Basc; però, mai s’ha arribat a revertir la situació i la dinàmica continua creixent.

S’exemplifica amb el cas d’Andalusia. El seu nou president, del partit popular, Juanma Moreno promet una rebaixa d’impostos: “Anirem abaixant tots gradualment durant la legislatura fins a intentar arribar al nivell de la Comunitat de Madrid, per poder competir amb ella”, va assegurar el president a ‘l’Expansión’.

Tot i això, les condicions són diferents de les de Madrid, ja que Andalusia rep més de què paga i, per tant, no té ni cap ni peus una rebaixa d’impostos. Caldrà veure si en un futur s’aplica aquesta promesa, perquè ja ha passat en altres governs que tot allò que s’anuncia en campanya no s’acaba duent a terme. Això sí, si acaba sent una realitat es produirà una situació excepcional: Una comunitat autònoma que no és autosuficient decideix rebaixar impostos.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut